AirPrintHacktivator brengt AirPrint terug naar Mac OS X

Apple heeft op het allerlaatste moment de ondersteuning voor de draadloze printtechniek href="http://macworld.nl/a/63935228/mac--of-windows-ondersteuning-voor-airprint-uitgesteld.html" target="blank_">AirPrint voor de Mac uit de Mac OS X 10.6.5-update gehaald</a>. Dit ondanks dat de ondersteuning nog wel in de laatste beta voor ontwikkelaars wel aanwezig was. Voor mensen die toch graag AirPrint willen hebben op Mac OS X is <a href="http://netputing.com/2010/11/11/airprint-hacktivator/" target="blank_">AirPrintHacktivator</a> een oplossing.

AirPrintHacktivator is een tool waarmee je de ondersteuning voor AirPrint opnieuw kan toevoegen aan Mac OS X. Hierdoor krijg je, net als in de laatste beta-versie voor ontwikkelaars, de mogelijkheid met AirPrint draadloos documenten te printen. Volgens geruchten is AirPrint door Apple uit Mac OS X 10.6.5 verwijderd aangezien de technologie problemen had met stabiliteit. Hou er dus rekening mee dat de technologie nog problemen kan geven.

De tool wordt met name interessant zodra iOS 4.2 officieel is vrijgegeven. Het is namelijk vereist dit besturingssysteem op je iPhone of iPad te hebben. Momenteel is alleen iOS 4.2 Gold Master beschikbaar voor ontwikkelaars. Daarnaast is het noodzakelijk om Mac OS X 10.6.5 op je Mac te hebben staan. AirPrintHacktivator controleert niet of je dit daadwerkelijk hebt geïnstalleerd. Dit is volgens de ontwikkelaar echter geen probleem aangezien de tool geen problemen geeft als deze op een eerdere Mac OS X-versie wordt geïnstalleerd. De tool zal hierop echter niet werken.

MacWorld heeft AirPrintHacktivator niet uit kunnen proberen. Wij kunnen je daarom niet vertellen of je de tool veilig kunt gebruiken AirPrintHacktivator. Ook vereist het installatieproces van de tool enige technische kennis. Uitproberen is dus volledig op eigen risico.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten