Adidas Snapshot: Hoe hard kan jij een bal wegschieten?

© PXimport

Adidas Snapshot: Hoe hard kan jij een bal wegschieten?

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 augustus 2013 - 12:52

Aangepast: 16 november 2022 - 10:01

Robin Smit

Als voetballer hou je uiteraard graag jouw prestaties op het veld bij. Hoe vaak ben jij verantwoordelijk voor cruciale momenten in de wedstrijd en moeten tegenstanders wel echt vrezen voor jouw bliksemsnelle schoten? Dit laatste kan je nu gelukkig eenvoudig onderzoeken met Adidas Snapshot.

Adidas Snapshot is een app waarmee je met behulp van de camera in je smartphone kan meten hoe hard jij een bal weg kan schieten en onder welke hoek de bal het luchtruim kiest. Met deze gegevens kan de app vervolgens bereken hoe ver de bal ongeveer zal vliegen voor deze weer neer komt op de grond. Deze gegevens zijn natuurlijk erg interessant om te achterhalen over jezelf, maar wat ik misschien nog wel leuker vond was het proberen te verbeteren van de score van vrienden.

Het meten van een schot in Adidas Snapshot begint met het instellen van de app en het innemen van een ideale camerapositie. Hierbij vraagt de app je onder andere of de persoon waarbij je de meting verricht links- of rechtsbenig is, waar de bal ligt en hoe groot deze is. Verder mag je de app alleen bij daglicht gebruiken en moet je op een bepaalde afstand van de bal staan. Dit lijkt misschien even wat gedoe, maar hiermee lijkt Adidas Snapshot wel erg accurate resultaten op te leveren.

© PXimport

De resultaten van het schot zie je in een replay waarbij je de snelheid, de hoek van het schot en de verwachte afstand van het schot ziet. De gegevens zijn erg duidelijk en de app geeft je de mogelijkheid om deze direct te delen met vrienden op Facebook of YouTube. Zelf zou ik graag nog zien dat de app in de toekomst ook kan worden gebruikt voor sporten zoals tennis en basketbal. Toch weet Adidas Snapshot nu ook al erg verslavend te werken.

Kortom

Adidas Snapshot is een leuke app waarmee je kan zien hoe hard jij een bal weg kan schieten, onder welke hoek je dit doet en hoe ver de bal naar verwachting zal vliegen. Door de strenge eisen aan het meten van een schot lijken de resultaten erg accuraat te zijn. Ga je aan de slag met de app dan is de nodige competitiviteit tussen jou en je vrienden te garanderen.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Adidas Snapshot in de App Store

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000