Acer Jade Primo: Eerste smartphone-pc met Windows 10

© PXimport

Acer Jade Primo: Eerste smartphone-pc met Windows 10

Smartphone & tablet

Geplaatst: 2 september 2015 - 09:24

Aangepast: 16 november 2022 - 09:20

Redactie

Met de Jade Primo lanceert Acer de eerste smartphone-pc met Windows 10. De telefoon werd aan het grote publiek getoond tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Wanneer de Windows 10-gadget verschijnt is nog onduidelijk.

Acer en Microsoft hebben de handen ineen geslagen, waardoor Acer binnenkort de Jade Primo op de markt kan brengen. Het is de eerste telefoon die werkt als een 'normale' computer en draait volledig op Windows 10. Daarnaast heeft de telefoon een Continuum-functie die al eerder door Microsoft werd aangekondigd. Met Continuum kun je een beeldscherm, muis en toetsenbord aansluiten met een speciaal dockingstation.

Specificaties Jade Primo

Naast de Continuum-functie maakte Acer nog een aantal specificaties bekend van de Jade Primo. Het scherm van de nieuwe Acer-telefoon zal 5,5 inch zijn en een super AMOLED-paneel krijgen. Verder krijgt de nieuwe Acer-telefoon een camera met 21 megapixels en een dual LED-flitser aan de achterkant en een camera met 5 megapixels aan de voorkant. Aan de binnenkant krijgt de telefoon een 808-processor.

Als je de Jade Primo aanschaft wordt het dockingstation meegeleverd. Wanneer en tegen welke prijs de Jade Primo te koop zal zijn is nog niet bekend. Microsoft moet de mobiele versie van Windows 10 nog lanceren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000