6 voorspellingen voor Apples WWDC

© CIDimport

6 voorspellingen voor Apples WWDC

Geplaatst: 9 juni 2012 - 04:03

Aangepast: 23 april 2024 - 08:47

Redactie ID.nl

Met Apples jaarlijks Wordwide Developers Conference (WWDC) op komst, draait de geruchtenmachine zoals gebruikelijk op volle toeren. Webwereld blikt vooruit.

Het is weer zo ver: Apples jaarlijkse modeshow van hard- en softwareproducten, dit jaar van 11 tot 15 juni in het Moscone Center in San Fransico. WWDC 2012 zal als vanouds weer een gelikte goed-nieuws-show worden, waarbij de nodige productreleases worden verwacht. Daar wordt reikhalzend naar uitgekeken: binnen twee uur waren alle tickets uitverkocht.

Toch mag er ook gesproken worden van een bijzonder editie, aangezien wijlen ceo Steve Jobs er niet meer bij is. Een nieuw tijdperk, met Tim Cook aan het roer, is inmiddels begonnen.

Hoewel Apples conferentie met het jaar meer voorspelbaar lijkt en daarmee de geruchten vooraf vaker bewaarheid worden, blijft het voor vele Apple-aanbidders een spannend evenement. Een overzicht van 6 geruchten die op het web rondcirkelen, gerangschikt van onwaarschijnlijk naar aannemelijk.

1. iPhone 5

Hoewel het nog geen jaar geleden is dat de laatste (tussen)versie van Apples paradepaardje werd gepresenteerd, kijken velen uit naar meer nieuws rondom de iPhone 5. Steeds waren er wilde theorieën en ook de nieuwe look van de smartphone is mogelijk uitgelekt, die mogelijkerwijs als de nieuwe iPhone door het leven zal gaan. Maar de echte fans geloven niet dat het er al van komt, al hopen ze vanzelfsprekend stiekem dat er een tipje van de sluier wordt opgelicht.

2. Apple iTV

Een van Apples meest prestigieuze projecten is een daadwerkelijke Apple iTV. Geen digitale media ontvanger, zoals het reguliere Apple TV, waarvan gelijktijdig met de nieuwe iPad de derde generatie werd aangekondigd. Nee, een echt televisietoestel, dat op revolutionaire wijze onze saaie beeldbuizen van nu moet vervangen. Interactief, compatibel met alles wat Apple ooit heeft uitgebracht en natuurlijk niet al te klein. Maar verdient zo'n product als deze geen eigen evenement? De WDDC-slogan van dit jaar luidt 'Where great ideas go on to do great things', dus helemaal uitsluiten mogen we het niet.

3. iTunes 11

Met de potentiele geboorte van iTunes 11 verplaatsen we ons steeds meer naar het aannemelijke. Het is alweer even geleden dat de vorige versie van iTunes op de markt verscheen. Bovendien wordt het volgens sommigen hoog tijd dat iTunes een stap voorwaarts maakt bij de integratie van iCloud, dat mogelijk een grote rol van betekenis speelt bij de nieuwe iTunes. Kanttekening is wel dat iTunes naar goed gebruik wordt gepresenteerd in combinatie met een mobiel apparaat van belang. Zou dat dan toch die nieuwe iPhone zijn?

4. iOS 6

Dat brengt ons automatisch bij het iPhone- en iPad-besturingssysteem iOS, dat alweer aan zijn zesde versie toe is. Het mag geen grote verrassing heten als Apple met iOS 6 komt op WWDC 2012. We weten al dat het platform voor het eerst met een eigen kaartapplicatie komt en dat het dus Google Maps vaarwel zegt. Verder wordt gesproken over integratie met Facebook, een stoor-me-niet-knop en dat iOS6 spraakassistent Siri mogelijk ook naar de iPad gaat brengen. Wie het weet mag het zeggen.

5. Nieuwe generatie MacBook Pro, Air en iMac

Er komt niet één, niet twee maar een hele reeks aan nieuwe Macbooks en iMacs. Apple heeft immers dit voorjaar nog relatief weinig aangekondigd. De nieuwe generatie Mac-computers zou zich al laten raden door het dalen van de prijzen van de huidige reeks. Dunnere behuizingen, haarscherpe retina-schermen, USB 3.0 poorten, high-speed Thunderbolt, Bluetooth 4.0, Intel's HD 4000 graphics processoren, all quad-core, noem maar op.

6. OS X 10.8 Mountain Lion

Het moet tot slot wel heel gek lopen als we niet getrakteerd gaan worden op de definitieve versie van OS X 10.8, beter bekend als Mountain Lion. De features van het nieuwe besturingsysteem werden eerder dit jaar al bekend gemaakt. Volgens sommigen zou dit zomaar het laatste dier in het dierenrijk gaan worden bij Apple, dat door zijn dieren heen is en in de nabije toekomst iOS en OS X zal samensmelten tot één en hetzelfde platform…

…kom er maar in, Tim!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten