10 apps die niet mogen ontbreken op je Windows Phone

© PXimport

10 apps die niet mogen ontbreken op je Windows Phone

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 maart 2014 - 12:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Redactie

Hoewel Windows Phone nog ver achterloopt op iOS en Android wat betreft omvang, groeit het platform van Microsoft gestaag. Het grootste probleem van het besturingssysteem is helaas nog altijd het app-aanbod. Toch zijn er flink wat apps die de moeite waard zijn. Wij zetten er 10 voor je op een rij.

Translator

Prijs: Gratis

Deze door Bing aangestuurde vertaal app is een must om je een weg door onze meertalige wereld te banen. Met Translator kunnen gebruikers woorden en zinnen in 40 verschillende talen vertalen. Gebruikers kunnen tekst invoeren via spraak, door te typen, of OCR-technologie (optical character recognition), waarmee apparaten geschreven of getypte tekst kunnen "lezen".

© PXimport

Net als bij de door Google aangestuurde concurrent is de OCR-technologie van Translator nog in ontwikkeling, maar het kan getypte of gesproken tekst met gemak vertalen.

Photosynth

Prijs: Gratis

Met Photosynth kunnen gebruikers omwikkelbare panorama's maken door meerdere foto's aan elkaar te plakken. Het is een unieke manier om prachtige vergezichten vast te leggen op vakantie, of een meeslepend kijkje te geven in je persoonlijke dagelijkse sleur.

Zie hier, mijn bureau:

© PXimport

Hoewel Photosynth ondersteund wordt op de iPhone, kun je met enige trots zeggen dat het niet beschikbaar is voor Android.

OneDrive

Prijs: Gratis

Microsoft geeft alle gebruikers die een Microsoft account aanmaken gratis zeven gigabyte cloudopslag via OneDrive. Is dat niet aardig? De officiële OneDrive app dient als brug naar je lokale apparaat en gebruikers kunnen foto's, tekstdocumenten, AV-bestanden, en allerlei andere soorten bestanden bekijken, downloaden, of uploaden.

© PXimport

Baconit

Prijs: Gratis

Wil je graag op de hoogte blijven van waar de (soms betreurenswaardige) internethorde mee bezig is? Zoek dan niet verder dan Reddit!

Een van de beste manieren om Reddit te gebruiken is de Baconit app van derden. De app heeft een snelle, intuïtieve interface waarmee je het allerbeste en het allerergste dat Reddit te bieden heeft kunt organiseren.

© PXimport

Ben je een volledige Reddit n00b? Geen zorgen, je hoeft niet eens een account te hebben om het te kunnen gebruiken - je kunt dan alleen geen commentaar achterlaten of stemmen op links. Als de app je bevalt kun je voor 2 dollar de donatieversie kopen - zo worden dit soort apps beter.

Waze

Prijs: Gratis

De crowdsourcing verkeers- en navigatie app Waze was Silicon Valley's ultieme overname van 2013. En er is een reden voor: Waze is goed!

© PXimport

Net als alle andere navigatie apps geeft Waze gedetailleerde routeaanwijzingen tussen elke twee willekeurige punten. Maar Waze maakt het mogelijk om een passief gesprek te voeren met het netwerk van Waze - samen met alle andere Waze gebruikers - dat een snapshot maakt van de verkeersomstandigheden en de weg, waar Waze rekening mee zal houden in de aanbevolen route.

Skype

Prijs: Gratis

Gezien het feit dat Microsoft 8,5 miljard dollar betaald heeft voor de overname van Skype in 2011, zou het bedrijf - op zijn minst - een goede mobiele app uit de deal moeten halen. En het goede nieuws is: Dat hebben ze nu! Terwijl andere belangrijke technologiemerken moeite hebben gehad met de overstap naar het WP ecosysteem werkt de Skype app even goed als in elke andere omgeving.

© PXimport

Je weet waarschijnlijk al was Skype is en wat je ermee kunt. Als je er toch nog niet mee bekend bent, hoef je alleen te weten dat Skype ongetwijfeld de beste cross-platform video chat tool is. Download deze app!

Flashlight-X

Prijs: Gratis

Geen enkel mobiel ecosysteem is compleet zonder een aantal zaklamp apps (let alleen op welke zaklamp app je downloadt). En dat is niet anders in de Windows Phone store. Een van de populairste voor WP is Flashlight-X.

© PXimport

De app bevat een aantal handige tools waaronder een continue lichtbron via de flitser van de telefoon, een knipperende SOS-modus voor noodgevallen, en een goed kompas dat gewoon blijft werken wanneer je je buiten het bereik van je netwerksignaal bevindt.

Zelfs als je deze app niet dagelijks gebruikt is het een handige Tile om op je thuisscherm gepind te hebben, mocht je in nood raken - of wanneer je de weg moet vinden wanneer het licht uitvalt.

Twitter

Prijs: Gratis

Tegenwoordig is internetten bijna hetzelfde als tweeten, dus de officiële Twitter app is een must. Als je overgestapt bent van Android of iOS, zul je merken dat Twitter de WP app nog niet geüpdatet heeft met de nieuwe look. Kortom, de WP Twitter app is precies wat je tot vorige maand in andere ecosystemen van de app zou verwachten. Maar de app werkt gewoon prima. #TweetAway

© PXimport

Vine

Prijs: Gratis

Als het om Vine en Instagram gaat, vind ik dat Instagram de superieure sociale videodienst is. Helaas verbleekt Instagram's slechte WP app in vergelijking met de daadwerkelijk functionerende Vine app. Dus als je een Windows Phone gebruiker bent en je je leven in piepkleine stukjes video met de wereld wilt delen, dan is Vine de beste oplossing. Althans totdat Instagram een degelijke app maakt.

© PXimport

Netflix

Prijs: Gratis

Netflix is de verstorende juggernaut die het betaal-TV paradigma langzaamaan ontmantelt. En je kunt helpen bijdragen aan de vernietiging door hele seizoenen van House of Cards en Orange is the New Black te bekijken. Een Netflix account brengt het hele buffet-stijl video entertainment naar je nieuwe apparaat.

© PXimport

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite TechHive.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000