Consumenten testen: Philips All-in-One 8500 Series – Strijkplank en stoomstrijker ineen

© Philips

Consumenten testen: Philips All-in-One 8500 Series – Strijkplank en stoomstrijker ineen

Geplaatst: 26 juni 2024 - 14:01

Partnerredactie

Strijken kan een tijdrovend en ingewikkeld klusje zijn: je hebt de juiste apparatuur nodig, de juiste plek, de juiste instellingen. Als er toch eens een alles-in-één-oplossing was... Dat dacht Philips ook, en daarom is er de All-in-One 8500 Series, een stoomstrijkijzer en strijkplank ineen. Het Review.nl Testpanel probeerde het apparaat een tijdje uit. Wat de testers ervan vonden, lees je in dit artikel.

In samenwerking met Philips

Alles wat je nodig hebt om je volledige kledingcollectie te strijken en bacterievrij te maken, dat is de Philips All-in-One in een notendop. Alles begint natuurlijk bij het strijken zelf. Het stoomstrijkijzer heeft een handig, ergonomisch handvat, zodat je hem altijd lekker vasthoudt. Bovendien weegt hij de helft minder dan een gewoon stoomstrijkijzer.

Consumenten testen: Philips All-in-One 8500 Series – Strijkplank en stoomstrijker ineen-CKj_BP6iRDGP8mNEhXLmvA

© Philips

Over het strijkijzer zelf is ook goed nagedacht. Door de OptimalTEMP-technologie hoef je je geen zorgen te maken over schroeiplekken op je kleding. Ontkalken is niet nodig, omdat er gebruik wordt gemaakt van dubbele motoren. Die techniek zorgt ook voor een extra krachtige uitstoot van stoom, zodat je zelfs de meest hardnekkige kreukels uit je kleding kunt halen.

De rest van het apparaat is erop gericht om het strijken zo makkelijk mogelijk te maken. De geïntegreerde strijkplank is verstelbaar: je kunt hem horizontaal neerleggen om kleding te strijken zoals op een gewone strijkplank, maar je kunt hem net zo goed verticaal draaien om je overhemden te strijken – en alles ertussenin. Door de afneembare basis met wieltjes neem je de All-in-One makkelijk mee door het hele huis.

Net als gewone stoomstrijkijzers zorgt de All-in-One er niet alleen voor dat je kleding er mooi uitziet, maar ook dat alles fris blijft. 99,9 procent van alle bacteriën op je kleding wordt gedood, dus nare geurtjes behoren voorgoed tot het verleden, ook als je kleding niet in de wasmachine kan.

Tot zover de basis. Wat vond het Review.nl Testpanel van de Philips All-in-One 8500 Series?

Gebruiksgemak

De Philips All-in-One is gemaakt voor gemak, en dat heeft het testpanel natuurlijk uitvoerig getest, en met resultaat. "Wat direct opvalt, is het gebruiksgemak van dit apparaat," zegt een van de testers. "De innovatieve strijkplank laat je zowel horizontaal als verticaal strijken en stomen, een enorm pluspunt. Het maakt het strijken van lastige kledingstukken zoals overhemden en jurken een stuk eenvoudiger."

Dat kan de rest van het testpanel beamen, niet alleen wat betreft de strijkplank, maar ook het stoomstrijkijzer zelf. "Ik ben onder de indruk van het gebruiksgemak," zegt een tester. "De ergonomische kop is aanzienlijk lichter dan gewone strijkijzers, waardoor het strijken veel comfortabeler is, en minder vermoeiend is voor de armen."

Iets wat de testers ook veel noemen als pluspunt is het waterreservoir. "Het reservoir is ruim een liter," zegt een tester, "dus je kunt veel kledingstukken strijken zonder dat je tussendoor steeds naar de kraan hoeft te lopen." Ook de drie verschillende standen – van matig, tot gemiddeld, tot heet – worden expliciet als voordeel genoemd.

Zelfs het uitpakken en installeren van de Philips All-in-One is een makkie: "Uitpakken, even logisch nadenken, en dan is het monteren echt een peulenschil," aldus een van de testers.

Een klein minpuntje dat genoemd wordt is dat de All-in-One voor een groot deel van kunststof gemaakt is, en dat hij daarom een beetje kan gaan wiebelen. Ook had de strijkplank volgens het panel iets langer gekund.

Strijken

Het strijken zelf was voor de testers een feestje. "De kleding wordt perfect glad, zelfs delicate stoffen zoals zijde," zegt een van de testers. Een andere tester is het daarmee eens: "De combinatie van strijkijzer en stomer is echt fijn. De strijkbout is zeer licht en glijdt makkelijk over stoffen heen, zelfs als je de strijkplank niet gebruikt. Bijvoorbeeld bij gordijnen of de bank. Stomen doet hij ook heel goed."

Ook een andere tester was lyrisch. "De hoeveelheid stoom is aanzienlijk, het maakt je kleding snel kreukvrij. Vooral de mogelijkheid om de stoomreiniger van de strijkplank af te halen is handig. Je kunt hem zo gebruiken om de bank te stomen. Het maakt het huishouden een stuk makkelijker. Een absolute meerwaarde, wat een geweldige aankoop!"

Uiterlijk

Strijkijzers en -planken zijn misschien niet de mooiste apparaten in je huis, maar ook over het uiterlijk van de All-in-One was het testpanel erg te spreken. "Het geheel voelt degelijk en kwalitatief aan, en ziet er erg luxe uit," zegt een van de testers. Een andere tester vult aan: "Het is een mooi, futuristisch apparaat om te zien: op zijn uiterlijk gooit hij hoge ogen." En: "De kleurencombinatie en het mooie ontwerp zijn zeker pluspunten," besluit een andere tester.

Onderdeel van het ontwerp is het inklapbare ontwerp, dat ook op veel goedkeuring kon rekenen. "Het feit dat je de plank kunt inklappen en daardoor makkelijk kunt opbergen, maakt hem erg geschikt voor kleinere ruimtes," zegt een van de testers. Een ander is het daarmee eens: "Het design is innovatief, ook door de wielen die eronder zitten; zo kun je hem makkelijk verplaatsen."

Ontdek de Philips All-in-One

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Strijken is voor weinig mensen een favoriet klusje, maar met de Philips All-in-One 8500 Series wordt het in elk geval een stuk makkelijker. Het Review.nl Testpanel is lyrisch over het gebruiksgemak van het apparaat, zowel wat betreft de beweegbare strijkplank als de handige afneembare strijkkop.

De hoeveelheid stoom in de drie verschillende standen wordt als groot pluspunt ervaren: hierdoor wordt kleding moeiteloos gladgestreken en van nare luchtjes ontdaan. Ook het moderne uiterlijk wordt door de testers veel genoemd als voordeel, net als het inklapbare design om hem makkelijk op te kunnen bergen.

Al met al zijn de testers zeer tevreden over de Philips All-in-One. Het is daarom niet voor niets dat het apparaat wordt beoordeeld met een 7,7 als gemiddeld eindcijfer. Of, zoals een van de testers het verwoordt: "Mijn hekel aan strijken is verdwenen, ik ben absoluut verkocht!"

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten