Waar voor je geld: 5 goedkope grasmaaiers van max 230 euro

© My Ocean studio

Waar voor je geld: 5 goedkope grasmaaiers van max 230 euro

Geplaatst: 11 april 2024 - 10:02

Aangepast: 11 april 2024 - 14:14

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een betaalbare grasmaaier om jouw gazon te kortwieken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken grasmaaiers bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 230 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Makita DLM382Z

Als je een krachtige grasmaaier met een accu zoekt, is de Makita DLM382Z een prijsvriendelijke keuze. In dit model passen twee oplaadbare Makita-batterijen van 18 volt, maar die levert het merk niet mee. Overigens gebruik je deze los verkrijgbare accu ook voor ander (tuin)gereedschap. Plaats je twee accu’s met een capaciteit van 6,0 Ah, dan kun je volgens de fabrikant ruim een halfuur achtereen maaien. In combinatie met een maaibreedte van 38 centimeter leent dit apparaat zich voor gazons tot een oppervlakte van zo’n 560 vierkante meter.

Voor grasmaaier-begrippen valt het opgegeven geluidsniveau van 81 decibel mee. De wielen zijn in hoogte verstelbaar, in dertien standen. Daarmee bepaal je de gewenste grashoogte van tussen de 2 en 7,5 centimeter. Een nuttige toevoeging is de zogeheten mulchplug. Hierdoor komt het versnipperde gras weer op het gazon terecht. Ben je klaar? Vouw dan de duwbeugel op en bewaar de DLM382Z in een schuur of garage. Danzij het slimme ontwerp neemt de lichte behuizing weinig ruimte in beslag.

0

Powered by

logo

Powerplus POWEG63703

Heb je een kleine grasmat en zoek je een goedkope grasmaaier? De elektrisch aangedreven Powerplus POWEG63703 is een perfecte kandidaat. Steek de stekker in het stopcontact en kortwiek het gras tussen de 2,5 en 6,5 centimeter. Met een geluidsniveau van 96 decibel maakt het apparaat behoorlijk wat lawaai. Kortom, goede gehoorbescherming is geen overbodige luxe. Vanwege een bescheiden maaibreedte van 32 centimeter loop je best vaak heen en weer. Gelukkig maakt dat voor een compacte stadstuin niet zoveel uit.

Tijdens het maaien belandt het gras in een opvangbak van dertig liter. Je hoeft de inhoud hiervan niet in de gaten te houden, want de POWEG63703 geeft aan wanneer het reservoir vol is. Je kunt deze grasmaaier trouwens ook zonder opvangbak gebruiken. Het gemaaide gras blijft dan op je gazon achter. Een pluspunt is het gewicht: slechts 7,6 kilo. Hierdoor duw je het apparaat makkelijk vooruit. De duwbeugel is inklapbaar, zodat je het apparaat makkelijk kunt opbergen.

0

Powered by

logo

Gardena 330

De Gardena 330 gebruikt geen elektriciteit. Dat is wel zo rustgevend, want je hoort tijdens de klus hierdoor amper geluid. De behuizing heeft tenslotte geen luidruchtige motor. Bovendien raken de inwendige messen elkaar niet. Mooi meegenomen is dat je met dit tuingereedschap energie bespaart. Deze zogenoemde kooimesmaaier ondersteunt een minimale en maximale maaihoogte van respectievelijk 1,2 en 4,2 centimeter. De breedte van het mes bedraagt 33 centimeter.

Het is niet per se nodig om de handleiding te lezen, want de Gardena 330 werkt simpel. Duw het tuingereedschap vooruit om de grassprieten een kopje kleiner te maken. Prettig zijn de grote wielen. Hierdoor trotseer je moeiteloos kuilen en hobbels. De Gardena 330 werpt het gemaaide gras achterwaarts uit. Vang je het groen liever op, dan kun je deze apart verkrijgbare opvangbak van 49 liter overwegen. Na afloop van de klus klap je de duwhendel in, waarna je het apparaat makkelijk optilt. Benieuwd naar ervaringen van andere gebruikers? Lees dan deze reviews.

0

Powered by

logo

Black+Decker BEMWH551-QS

Is jouw gazon niet bepaald een vlak biljartlaken? Wie weet is deze betaalbare zweefmaaier dan iets voor jou. De Black+Decker BEMWH551-QS beweegt zich niet voort op wielen, maar heeft als alternatief aan de onderzijde een luchtkussen. Dat verhoogt de wendbaarheid van de grasmaaier. Je beweegt het apparaat in alle richtingen, waarbij je geen hinder hebt van hobbels en kuilen. De fabrikant adviseert een maximale gazonoppervlak van 250 vierkante meter. Zorg overigens wel voor een nabijgelegen stopcontact, want dit apparaat vereist stroom.

Voordat je de BEMWH551-QS op jouw grasmat loslaat, selecteer je eerst de gewenste maaihoogte. Je kiest tussen drie standen, namelijk twee, drie of vier centimeter. Het geïntegreerde mes is dertig centimeter breed. In tegenstelling tot veel andere grasmaaiers vereist dit model nauwelijks onderhoud. De fabrikant levert zekerheidshalve tien kunststof vervangingsmessen mee. Daar kun je dus wel even mee vooruit. Wegens de inklapbare handgreep berg je de lichtgewicht behuizing van amper zeven kilo eenvoudig op.

0

Powered by

logo

Bosch ARM 37

Betaalbaar, compact en gebruiksvriendelijk. Zo laat de Bosch ARM 37 zich in het kort omschrijven. Vergeleken met veel andere grasmaaiers heeft dit exemplaar aangename handgrepen. Zeker bij lange maaisessies is dat wel zo comfortabel. Volgens de fabrikant verminder je daarmee de druk op de spieren. Dankzij de dubbel inklapbare duwhendel vouw je deze elektrisch aangedreven grasmaaier als een klein pakketje op. Hierdoor past hij bijvoorbeeld in een stellingkast.

De bediening is een fluitje van een cent. Gebruik de rode hendel bij het voorwiel om de maaihoogte in te stellen. Met een bereik van tussen de twee en zeven centimeter kies je tijdens alle seizoenen een gunstige grashoogte. Zodra je de ARM 37 over het gazon beweegt, belanden de afgebroken sprieten in een opvangbak van veertig liter. Met een gewicht van twaalf kilo is deze kwalitatieve grasmaaier relatief zwaar. De inwendige motor is met een maximaal vermogen van 1400 watt dan ook behoorlijk krachtig.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten