Waar voor je geld: 5 betaalbare gasbarbecues van max 400 euro

© Halfpoint - stock.adobe.com

Waar voor je geld: 5 betaalbare gasbarbecues van max 400 euro

Geplaatst: 30 april 2024 - 12:03

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Ben je op zoek naar een goede gasbarbecue om buiten te kokerellen? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken gasbarbecues bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 400 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Campingaz 4 Series Classic LS

Zoek je een uitgebreid kooktoestel voor buiten? De aantrekkelijk geprijsde Campingaz 4 Series Classic LS telt maar liefst vier branders. Rijd het apparaat met behulp van de geïntegreerde zwenkwielen naar de gewenste plek en sluit hem vervolgens aan op een gasfles. Daarna kan het kookfestijn beginnen! Volgens de fabrikant wordt de hitte gelijkmatig over het rooster verdeeld. Een voordeel, want hierdoor maak je bijvoorbeeld makkelijker een mals stukje vlees klaar. Gebruik de knoppen aan de voorkant om de temperatuur te reguleren. Het maximum bedraagt ongeveer 250 graden Celsius. Er is een thermometer inbegrepen.

Met deze gasbarbecue kun je op het middelste gedeelte voor een behoorlijk gezelschap grillen. Daarnaast zet je op het rechtertafeltje eventueel nog een pan op het vuur. Op het uitklapbare tafeltje aan de linkerkant kun je zo nodig etenswaren en kookaccessoires kwijt. Is iedereen uitgegeten? Diverse onderdelen van deze gasbarbecue kunnen in de vaatwasser, zodat je na afloop weinig tijd kwijt bent aan schoonmaken.

0

Powered by

logo

Boretti Piccolino

Barbecue je graag op het strand, in het park of op de camping? De Boretti Piccolino is daar uitermate voor geschikt. Volgens de prijshistorie van Kieskeurig.nl is dit gastoestel op het moment van schrijven goedkoper dan ooit. Zodra je de deksel optilt, klap je beide werkbladen naar buiten. Ontsteek vervolgens de brander en bereid het eten op een grilloppervlakte van 46 × 34 centimeter. Je gebruikt de draaiknop voor het instellen van de juiste temperatuur. In de deksel is een thermometer verwerkt, zodat je op ieder moment de temperatuur in de gaten kunt houden.

Na het kokkerellen kost schoonmaken weinig tijd. Het overtollige vet komt namelijk in een opvangbak terecht. Daarnaast kun je het afneembare rooster makkelijk reinigen. De Piccolino heeft een nogal klein formaat, zodat je hem makkelijk in een auto of kampeervoertuig kunt opbergen. Dankzij het grote handvat draag je deze barbecue als een veredelde koffer. De chic vormgegeven behuizing weegt veertien kilo.

0

Powered by

logo

Cadac Paella Braai

Gasbarbecues van Cadac zijn een graag geziene gast op campings en vakantieparken. Begrijpelijk, want zo’n lichtgewicht kooktoestel neemt relatief weinig ruimte in beslag. Dankzij de bijgesloten paellapan kun je er bijvoorbeeld een groot eenpansgerecht voor zo’n acht personen mee klaarmaken. De hoge rand zorgt ervoor dat er niet zo gauw eten naast de barbecue valt. De ruime paellapan heeft een diameter van 47 centimeter. Er is daarnaast ook een pandrager inbegrepen. Nuttig voor een grote pan soep of pasta!

De werking is een fluitje van een cent. Zodra je de gasfles hebt aangesloten, ontsteek je de brander door de draaiknop in te drukken. Bepaal vervolgens de gewenste temperatuur. Het populaire barbecuemerk levert een handige draagtas mee waarin je alle onderdelen kwijt kunt. De poten van het onderstel kun je eenvoudig vast- en loskoppelen. Liefhebbers van wokgerechten kunnen deze Cadac-barbecue overigens ook inclusief skottel kopen.

0

Powered by

logo

Lees ook: 🔥 Barbecueën als een pro: 10 tips om een grillmeester te worden

Weber Q 1200

Wie deze positieve reviews van Kieskeurig.nl-bezoekers leest, weet genoeg. Dit is een uitstekende draagbare gasbarbecue! Het gewicht van veertien kilo is precies goed. Hierdoor blijft hij stabiel op het onderstel staan, terwijl je het kooktoestel evengoed nog makkelijk kunt meenemen. Als alternatief is de Q 1200 eventueel nog met een hoog onderstel verkrijgbaar. Hierdoor hoef je niet te bukken of een geschikte tafel mee te nemen.

Dankzij de elektronische ontsteker zet je deze gasbarbecue eenvoudig aan. Je hoeft hiervoor alleen maar een knopje ingedrukt te houden. Doe vervolgens de deksel dicht en houd via de geïntegreerde thermometer de temperatuur in de gaten. Aan de zijkanten bevinden zich twee opklapbare werkbladen, zodat je hier kookgerei kwijt kunt. Er is genoeg ruimte om voor enkele personen te grillen. Vind je het kookoppervlak toch te krap, dan kun je als alternatief de grotere Weber Q 2200 overwegen. Dit product is eveneens inclusief hoog onderstel te koop.

0

Powered by

logo

Weber Go-Anywhere

De Weber Go-Anywhere is een ideale gasbarbecue voor onderweg. Hij meet namelijk slechts 53,4 × 31 × 36,9 centimeter en weegt maar zeven kilo. Met behulp van het handvat zet je dit ‘koffermodel’ eenvoudig op de gewenste plek. Klap de poten open en plaats hem op de grond of een geschikte tafel. Aan de zijkant is de rode ontstekingsknop niet te missen. Daarmee zet je de inwendige gasbrander aan. Een gasbusje van Weber is zo nodig apart verkrijgbaar.

De fabrikant claimt dat de behuizing bestand is tegen roest- en barstvorming. Bovendien verdeelt het meegeleverde grillrooster de warmte gelijkmatig over de oppervlakte van 42 × 26 centimeter. Daar kun je dus best wat stukken vlees op klaarmaken! Naast het hier besproken gastoestel is er ook een uitvoering voor houtskool verkrijgbaar.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten