Zo wijzig je je nickname op Discord

© PXimport

Zo wijzig je je nickname op Discord

Geplaatst: 30 maart 2022 - 15:56

Aangepast: 25 november 2022 - 11:32

Wesley Akkerman

Discord is een populair chatprogramma voor computers en smartphones, waar gamers vaak dankbaar gebruik van maken. Ze vullen een eigen gekozen nickname in en chatten dan met vrienden en mensen vanuit bepaalde communities. In dit artikel leggen we uit hoe je je Discord-naam wijzigen kunt; die kan namelijk per server verschillen.

Juist, Discord maakt het mogelijk dat je per server een andere nickname instelt. Zo kun je dus bij je vrienden je eigen naam gebruiken, maar in de community voor een specifieke game of YouTuber anders bekendstaan. Wel zo handig als je niet meteen gevonden wil worden of als je het gewoonweg tof vindt om overal anders bekend te staan. Maar hoe ga je precies te werk?

Discord-nickname aanpassen op desktop

Als je je nickname wil aanpassen via de desktopapplicatie, dan ga je als volgt te werk. Open de app en ga naar de server waarin je je naam wil aanpassen (servers staan links in beeld). Binnen die server zoek je je naam op in de lijst. Klik met je rechtermuisknop op jouw naam en selecteer de optie Serverprofiel bewerken. Onder het kopje Bijnaam vul je nu de nieuwe nickname in die je wil gebruiken. 

Na het aanpassen van de naam, komt er onderin beeld een boodschap te staan die meldt dat er ongewijzigde dingen zijn die niet zijn opgeslagen. Druk op de groene knop, zodat je de aangepaste bijnaam opslaat voor deze specifieke Discord-server.

 

© PXimport

Discord-bijnaam veranderen op mobiel

Natuurlijk kun je deze populaire applicatie ook gebruiken op een mobiel apparaat. Open de applicatie op je smartphone of tablet en ga wederom naar de server waarin je je nickname wil aanpassen. Open de lijst met serverleden; die knop staat rechts bovenin en herken je aan twee poppetjes die achter elkaar staan. Tap nu op je eigen bijnaam. 

Onderaan het scherm opent zich een nieuw venster, waar je een knop aantreft voor het wijzigen van je serverprofiel. Tap daarop en vul onder het kopje Bijnaam een nieuwe nickname in. 

Er is ook een shortcut

Natuurlijk bestaat hier ook een shortcut voor; een regel tekst die ervoor zorgt dat je deze handeling supersnel uitvoert. Dit commando werkt op zowel mobiel als desktop. 

Open de app en ga naar de server waarin je je naam wil veranderen. Typ dan de volgende regel tekst in: /nick <nieuwe bijnaam>. Je past dan meteen je naam aan voor die server. Je hoeft de tekens < en > niet over te nemen, maar kunt meteen na het commando de naam intikken. Zoals bijvoorbeeld /nick Avira.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000