© PXimport

Bellen via Discord doe je zo

Geplaatst: 21 juli 2022 - 05:15

Aangepast: 25 november 2022 - 11:42

Wesley Akkerman

Discord is een uitgebreide communicatiedienst die beschikbaar is voor computers en smartphones. Met het programma kun je elkaar berichten sturen, je aanmelden voor specifieke groepen en kanalen of elkaar bellen. Maar hoe bel je nou eigenlijk via Discord?

DIscord is een programma dat gemaakt is door en voor gamers. De makers sprongen in een gat dat andere digitale belprogramma’s achterlieten en focust zich met name op de kwaliteit van de voice over ip-gesprekken. 

De belervaring is daarnaast vrij simpel gehouden en vormgegeven, maar dat betekent niet dat iedereen precies weet hoe die een telefoongesprek moet starten. Daarom leggen we in dit artikel precies uit hoe je te werk moet gaan.

Vrienden toevoegen

Om een telefoongesprek te kunnen beginnen via Discord heb je natuurlijk eerst vrienden nodig. Je kunt alleen gesprekken voeren met mensen die in je vriendenlijst staan. Je kunt vrienden op twee manieren toevoegen. 

Zo kun je op een Discord-server, waar je actief in bent, op de gebruikersnaam klikken van de persoon die je wil toevoegen. Vervolgens klik je op hun avatar en kun je via de groende knop een vrienduitnodiging versturen. 

En anders kun je via het menu aan de linkerkant op de optie voor vrienden klikken en eveneens op de groene knop drukken. Via deze weg moet je bekend zijn met de username van een gebruiker, aangezien je de persoon moet opzoeken.

© PXimport

Bellen maar

Wanneer je eenmaal iemand toegevoegd hebt, dan kun je het bellen een keertje uitproberen. Een telefoongesprek starten werkt gelukkig vrij simpel. Je kunt overigens bellen op twee manieren: met video of audio-only (dus zonder beeld). 

Je klikt links in het menu op het kopje Vrienden en kiest de persoon uit die je wil bellen. Je selecteert die persoon met de rechtermuisknop en klikt vervolgens op Bellen in het contextmenu. Je kunt ook een dm (direct message) openen en bovenaan op de telefoonknop of cameraknop drukken. Dan begin je dus een audio- of videogesprek.

Het is daarnaast mogelijk met meerdere personen tegelijkertijd een gesprek te beginnen, zoals dat ook met apps als Skype, Zoom en Microsoft Teams kan. Eerst maak je dan een groepschat aan. Dat doe je door onder het kopje Vrienden op de plusknop naast Directe berichten te klikken. Je kiest de personen uit die je wil toevoegen en drukt vervolgens wederom op één van de twee knoppen.

© PXimport

Dingen om rekening mee te houden

Er zijn wel dingen waar je even rekening mee moet houden wanneer je Discord wil gebruiken voor je audio- en videogesprekken. Zo biedt de dienst geen versleuteling aan van gebruiker tot gebruiker; daarvoor ben je aangewezen op bijvoorbeeld WhatsApp

Daarnaast kun je je scherm delen met je vrienden, maximaal in 720p en 30 fps. Verder kun je je eigen achtergrond aanpassen en is het goed om even de audio-instellingen na te lopen, wanneer je tegen enkele problemen aanloopt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000