Zo kun je afspeellijsten delen op Spotify

© PXimport

Zo kun je afspeellijsten delen op Spotify

Geplaatst: 25 februari 2022 - 11:02

Aangepast: 14 december 2022 - 10:06

Redactie ID.nl

Heb je in Spotify een afspeellijst gemaakt die je wilt delen met vrienden en familie? In dit artikel leggen we uit hoe je dat gemakkelijk doet.

Natuurlijk heeft Spotify zelf geen  introductie meer nodig. De muziekstreamingdienst is veruit de populairste in Nederland. Spotify is onder andere beschikbaar voor Windows, maar kun je ook als app installeren voor Android en iOS.

Vanaf de desktop

Als je Spotify op je desktop gebruikt, hoef je alleen maar met de rechtermuisknop te klikken op de afspeellijst die je wilt delen, en Delen… te kiezen. Je kunt nu kiezen op welke manier je de afspeellijst wilt delen. Je wordt nu via de browser naar de inlogpagina van de dienst gebracht, mocht je nog niet ingelogd zijn. Je kunt dan een bericht aan de gedeelde afspeellijst toevoegen voordat je de link plaatst.

Ook een verborgen playlist (dit zijn afspeellijsten die niet op je profiel zijn te zien) kun je delen met anderen. De ontvanger kan deze lijst bekijken, afspelen en volgen, en kan de lijst zelf ook weer delen met anderen.

Klik op Link kopiëren naar klembord om de link zelf ergens te kunnen plakken, zoals in een e-mailbericht of in een chatvenster. Je kunt ook een code kopiëren die in de zoekbalk van Spotify gebruikt kan worden, door op Spotify-URL kopiëren te klikken.

Media has no description

© PXimport

Vanuit de WebPlayer

Als je gebruikmaakt van de WebPlayer, hoef je alleen maar met de rechtermuisknop te klikken op de afspeellijst die je wilt delen, en Link van afspeellijst kopiëren te kiezen. Deze wordt dan in het klembord opgeslagen, zodat je de link eenvoudig overal kunt plakken.

Op je Android-apparaat

Met je Android-apparaat is het mogelijk om afspeellijsten op de reguliere manier te delen, of via een Spotify-code. Deze laatste mogelijkheid wordt in de laatste paragraaf besproken.

De reguliere manier werkt als volgt. Selecteer de afspeellijst die je wilt delen, druk op het icoon met de drie puntjes, en kies Delen. Kies een van de social media-icoontjes of klik op Link kopiëren om de url handmatig te delen. Via Meer krijg je het het welbekende deelscherm te zien waarbij je zelf kunt kiezen via welke app je de afspeellijst deelt.

Zo kun je afspeellijsten delen op Spotify-15082296

© CIDimport

Zo kun je afspeellijsten delen op Spotify-15082296

© CIDimport

Gezamenlijke playlists

Op je iOS-apparaat

Op je iPhone of iPad werkt het precies hetzelfde. Selecteer de afspeellijst die je wilt delen, druk op het icoon met de drie puntjes, en kies Delen. Kies vervolgens een kanaal, of kies Meer opties om op een andere manier te delen. Als je in het deelmenu voor Link kopiëren kiest, wordt deze in het klembord opgeslagen, zodat je de link eenvoudig overal kunt plakken.

Spotify-code gebruiken in Android of iOS

Om een afspeellijst via een Spotify-code te delen, heeft Spotify toegang nodig tot je camera. Selecteer de afspeellijst die je wilt delen, druk op het icoon met de drie puntjes, selecteer Delen en zoek naar de code onder de afspeellijst (in de vorm van de horizontale frequentielijnen). Druk op de afbeelding en kies Opslaan in foto’s om deze in de galerij op te slaan.

De afbeelding of screenshot kun je op elke gewenste manier delen. De ontvanger kan de code uit de afbeelding daarna scannen door in Spotify op Zoeken te drukken en het camera-icoon te selecteren. Vervolgens kan hij of zij de optie Uit foto’s selecteren kiezen om de code vanuit de opgeslagen afbeelding te scannen, of rechtstreeks met de camera scannen.

Spotify-playlist overzetten

Het is leuk om je afspeellijsten te delen met vrienden en familie, maar wat als zij geen Spotify gebruiken maar een andere streamingdienst als Tidal, Apple Music of Deezer? Gelukkig kun je een Spotify-playlist gemakkelijk overzetten naar een andere dienst, al zit deze functie niet ingebakken in Spotify zelf. Je hebt hiervoor een third-party website genaamd Tune My Music voor nodig. Hoe je vervolgens je afspeellijsten kunt overzetten, leggen we in een ander artikel uit.

Hoe maak ik een Spotify-playlist? 

Zo kun je afspeellijsten delen op Spotify-15082296

© CIDimport

Zo kun je afspeellijsten delen op Spotify-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten