Zo kun je zien hoe druk het ergens is met Google Maps

© PXimport

Zo kun je zien hoe druk het ergens is met Google Maps

Software

Geplaatst: 28 maart 2017 - 06:49

Aangepast: 14 december 2022 - 11:43

Redactie

Google Maps heeft al een tijdje een functie die laat zien hoe druk het op een bepaalde plek is. Je kunt nu echter ook live de drukte checken, en zien of het daar drukker is dan normaal. Hier laten we zien hoe deze functie werkt.

Tegenwoordig kun je in Google Maps zien of het op een bepaald moment op een bepaalde locatie drukker is dan normaal. Dit kun je zien door in Google Maps op een locatie te klikken. Let op: Deze informatie wordt (nog) niet voor alle locaties weergegeven.

Je krijgt dan een overzicht van reviews, het adres, openingstijden en andere beschikbare informatie te zien, met daaronder een grafiek met de gemiddelde drukte en de huidige drukte. Je kunt naar andere weekdagen scrollen om te zien hoe druk het dan gemiddeld is.

Live drukte

Het was al eerder mogelijk om te zien op welke tijden het op een bepaalde locatie vaak druk is. Deze gegevens waren echter gebaseerd op gemiddelden, terwijl je nu live kunt zien hoe druk het ergens echt is op een bepaald moment.

Er worden geen aantallen getoond, maar er wordt aangegeven of het drukker of minder druk is dan normaal op dat tijdstip.

Wat heb je eraan?

© PXimport

Soms is het prettig om van tevoren te weten hoe druk het ergens is. Dit is bijvoorbeeld heel handig als het net toevallig mooi weer is en je graag naar een attractiepark wilt gaan, maar bang bent dat iedereen ineens hetzelfde idee heeft en het dus enorm druk zal zijn.

Het is ook handig als er in een museum een bepaalde tentoonstelling is waarvan je vermoedt dat deze veel publiek zal trekken, of als je van plan bent te gaan winkelen terwijl er overal uitverkoop is.

En als het je niet echt uitmaakt wanneer je naar de supermarkt gaat, kun je net zo goed even wachten tot het minder druk is.

Hoe werkt het?

Maar hoe kan Google dan weten hoe druk het ergens is? Op basis van anonieme data die verzameld wordt via locatiediensten die op smartphones ingeschakeld zijn, kan Google zien hoeveel mensen er op een bepaalde plek zijn en hoe lang ze er gemiddeld blijven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000