Zo installeer je Windows 10 op een smartphone

© CIDimport

Zo installeer je Windows 10 op een smartphone

Geplaatst: 29 juli 2015 - 09:37

Aangepast: 11 januari 2023 - 22:00

Redactie ID.nl

Als je nog een oude Lumia-telefoon hebt liggen, kun je Windows 10 als Technical Preview uitproberen. Het gaat daarbij nog om een experimentele build van het OS, die mogelijk niet goed werkt of nog niet stabiel is. We leggen je in dit artikel uit hoe je Windows 10 op je telefoon probeert.

Let op: Als je Windows 10 als Technical Preview installeert op je mobiele apparaat, raak je alle bestanden en instellingen kwijt. Doe dit dus niet op je 'gewone' telefoon!

Om Windows 10 als Technical Preview te gebruiken, moet je eerst zijn aangemeld als Windows Insider. Dat is een programma van Microsoft, waarmee je vroege bèta-software kunt testen. Op die manier kon je tot vandaag ook Windows 10 voor de desktop blijven proberen.

Je kunt je hier aanmelden om Windows Insider te worden. Je doet dat met een Microsoft-account, bijvoorbeeld een @outlook-adres. Zorg dat je hiervoor hetzelfde mailadres gebruikt als je voor je telefoon gebruikt.

Op je telefoon

Ga op je telefoon naar de Store, en zoek daar naar de app Windows Insider. Let op: Als je zoekt op "Insider" is het pas de derde zoekterm die je moet hebben.

Je kunt ook deze link volgen als je al op je telefoon zit.Als je de app opent, zie je informatie over wat er mogelijk is met het Insider-programma.

Klik hier op 'Preview-versies'

Zo installeer je Windows 10 op een smartphone-15796691

© CIDimportJe kunt hier kiezen voor 'Fast' of 'Slow'. Het verschil is dat 'Fast'-programma's altijd wat meer bugs hebben en dus meer foutmeldingen kunnen geven. Deze updates krijg je wel sneller binnen, en dat willen we graag. We kiezen dus voor 'Fast'.

Zo installeer je Windows 10 op een smartphone-15796693

© CIDimportJe krijgt hier een waarschuwing dat het gaat om experimentele software. Als je daarmee akkoord gaat, klik dan op 'Accepteren'.

Zo installeer je Windows 10 op een smartphone-15796695

© CIDimportHet apparaat is nu klaargemaakt voor Technical Previews. Je kunt de app nu afsluiten om naar de volgende stap te gaan.

Verlaat de app, en ga naar je 'Instellingen'. Zoek daar onder 'Updates & back-up' naar de optie 'Telefoonupdates'.

Je kunt hier nu een update downloaden van je besturingssysteem. Je ziet dat het daarbij gaat om Windows 10, Technical Preview. Download de update, en start je telefoon opnieuw op.

Je hebt nu Windows 10 op je mobiele telefoon staan! Het is nog lang niet af, maar je kunt het in ieder geval al bekijken, zodat je een idee hebt hoe het besturingssysteem er in de toekomst uit komt te zien. Veel plezier ermee!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten