Zo gebruik je de Gezondheid-app van je iPhone

© PXimport

Zo gebruik je de Gezondheid-app van je iPhone

Geplaatst: 22 december 2019 - 08:13

Aangepast: 24 november 2022 - 13:46

Justin Doornekamp

Gezondheid is waarschijnlijk één van de belangrijkste dingen in het leven, zo is ook Apple van mening. Speciaal voor iOS 13 werd de Gezondheid-app op de schop genomen en je hebt nu nog meer mogelijkheden om inzicht te krijgen in je eigen gezondheid.

Wanneer je de app voor het eerst opstart krijg je in een welkomstscherm een overzicht van de nieuwe functionaliteiten, waaronder meer overzicht in je activiteiten. De app kan zelfs een menstruatiecyclus bijhouden. Vervolgens moet je wat basisinformatie invullen. Denk aan je naam, geboortedatum, geslacht, gewicht en lengte.

Als je al deze informatie hebt ingevoerd, dan zie je een overzicht van je recente activiteiten. Dit lijkt in de eerste instantie wat summier, maar er is in werkelijkheid veel data waar je inzicht in hebt. Klik bijvoorbeeld binnen de app onderaan op Ontdek om de diverse categorieën te bekijken die in de app worden gevolgd. Zo kun je bij Hart inzicht krijgen in je hartslag, maar ook in je bloeddruk en zuurstofverzadiging.

Bij de categorie Activiteit kun je zien wat je aan beweging hebt gedaan: van wandelen, tot traplopen, maar ook welke afstand je gefietst of gezwommen hebt. Klik je op een activiteit, bijvoorbeeld Stappen, dan krijg je een overzicht van hoeveel stappen je op een dag of in een week, maand of jaar hebt gezet. Je kunt ook diverse apps van derden aan de applicatie van Apple koppelen, om nog meer gespecialiseerde details te krijgen over bepaalde activiteiten.

© PXimport

Medische ID

Ook als je niet van plan bent de Gezondheid-app actief te gebruiken, is het verstandig om eerst te beginnen met het invullen van je medische gegevens. In de app kun je een medische ID aanmaken, onder meer bedoeld voor hulpverleners om meer over jou te weten te komen bij een noodgeval.

Door op Aan de slag te klikken, kun je aangeven of je medische aandoeningen of allergieën hebt, medicijnen gebruikt en wat je bloedgroep is. Ook kun je SOS-contactpersonen toevoegen. Deze informatie verschijnt op het scherm zodra je het noodnummer belt.

Als je eenmaal de Gezondheid-app gebruikt, kun je medische info bewerken of toevoegen door gewoonweg op je profielfoto te drukken aan de rechterkant van het overzichtsscherm. Hier is het ook mogelijk om je privacy-instellingen aan te passen en om eventueel apparaten te koppelen aan de app, denk aan de Apple Watch. Het horloge verstuurt dan informatie naar de app. Je gegevens kun je ook downloaden.

Start je voor het eerst de Gezondheid-app op? Apple heeft een korte introductievideo gemaakt om je vast op gang te helpen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000