Zo blijf je op de hoogte met Google Alerts

© PXimport

Zo blijf je op de hoogte met Google Alerts

Geplaatst: 11 oktober 2018 - 02:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Evi Maquoi

Blijf jij graag op de hoogte over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld over alles wat met de iPhone X te maken heeft? Of ben je fan van de Raspberry Pi? Of Feyenoord? Je kunt natuurlijk dagelijks zelf op zoek gaan naar nieuws betreffende dat onderwerp. Of je maakt gebruik van Google Alerts en laat het zoekwerk aan de zoekgigant over.

Stap 1: Google-account

Google indexeert voortdurend alle content die op het wereldwijde web verschijnt. Dankzij Google Alerts ontvang je meldingen via e-mail voor artikelen die jou interesseren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een Google-account. Heb je dat nog niet? Dan kun je het gratis aanmaken. Volg simpelweg de wizard om je account en een bijhorend e-mailadres aan te maken.

© PXimport

Stap 2: Trefwoorden

Surf vervolgens naar www.google.nl/alerts. Google stelt je op deze pagina alvast enkele nieuwsonderdelen voor. In het vak Een melding maken over kun je zelf trefwoorden typen, bijvoorbeeld ‘ruisonderdrukkende hoofdtelefoon’. Als je nog niet ingelogd bent, geef je ook nog even je e-mailadres op. Je krijgt onmiddellijk een overzicht van berichten die netjes opgesplitst zijn in verschillende categorieën zoals Nieuws, Blogs en Web. Klik nu op Melding maken om maximaal één keer per dag een e-mail te ontvangen met een overzicht van allerlei berichten over het trefwoord dat jij gekozen hebt. Uiteraard kun je meer dan één trefwoord invoeren. Zo kun je ook eenvoudig bijhouden wat er online over jezelf verschijnt door je voor- en achternaam samen als één trefwoord op te geven.

© PXimport

Stap 3: Instellingen

Wanneer je een trefwoord invoegt, kun je via de knop Opties weergeven een aantal persoonlijke voorkeuren toevoegen. Zo kies je bijvoorbeeld helemaal zelf hoe vaak je berichten in je mailbox wilt ontvangen. Het is zelfs mogelijk om de bronnen te kiezen: blogs, nieuws, web, financieel, … Ook de taal en regio van de berichten kun je zelf instellen. Via Hoeveel maak je een keuze tussen Alleen de beste resultaten en Alle resultaten. Klik vervolgens op Melding maken waarna je op de startpagina een overzicht van alle ingestelde meldingen ziet. Die kun je uiteraard op elk ogenblik wijzigen of verwijderen.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000