Windows Mediacenter zal ook in Windows 8 beschikbaar zijn. Het zal daar als afzonderlijke applicatie aanwezig zijn.

Er zijn bij de Windows ontwikkelaars nogal wat vragen binnengekomen of Windows Mediacenter nog wel in Windows 8 aanwezig zou zijn. Door Steven Sinofsky de ontwikkelaars-blogger, is nu bevestigd dat mediacenter wel in Windows 8 zal komen. Mediacenter zal echter niet aanwezig zijn in de eerste pre-release-versies.

Er wordt hard gewerkt om de kwaliteit en de compatibiliteit van mediacenter en Microsoft zal het zeker niet verwaarlozen. Toch blijkt uit gebruikscijfers dat gemeten in de maand juli maar 6% van de Windows 7-gebruikers Windows Mediacenter gebruiken. Van die 6% gebruikt 59% het niet langer dan 2 minuten. Dit betekent dat ze het per ongeluk gestart hebben of even gekeken hebben wat het is. Niet verrassend is, dat de gebruikers van mediacenter het vooral gebruiken om tv te kijken.

Mediacenter zal dus in elk geval nog een versie van Windows meegaan. Gezien de gebruikscijfers is het wel de vraag of mediacenter nog een lang leven beschoren zal zijn.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000