Windows 10 wordt 'Aanbevolen update' in plaats van 'Optioneel'

© CIDimport

Windows 10 wordt 'Aanbevolen update' in plaats van 'Optioneel'

Geplaatst: 2 februari 2016 - 11:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:41

Redactie

Microsoft nog weer een stapje verder in het pushen van Windows 10. Het besturingssysteem staat bij sommige Windows 7- en 8-gebruikers nu aangemerkt als 'aanbevolen' in plaats van 'optioneel', waardoor veel nietsvermoedende gebruikers mogelijk worden overvallen door de upgrade.

De update verschijnt op sommige systemen, maar niet op allemaal, meldt onder andere ZDnet.

Optioneel > aanbevolen

Gebruikers van Windows 7 of 8.1 kunnen op hun systeem aangeven welke updates zij willen downloaden. Microsoft maakt een onderscheid tussen 'aanbevolen' updates en 'optionele' updates. Die eerste is normaal gesproken vooral bedoeld voor belangrijke systeemreparaties, bijvoorbeeld gaten in het OS waardoor je computer kwetsbaar wordt. De 'optionele' updates zijn algemener; daarbij gaat het vooral om verbeteringen.

Wel downloaden, niet installeren

De upgrade naar Windows 10 is nu verplaatst van de 'Optionele' categorie naar de 'Aanbevolen'. Daardoor krijgen waarschijnlijk veel nietsvermoedende gebruikers ineens het besturingssysteem op hun computer. Het is dan echter nog wel mogelijk om de upgrade vervolgens niet te installeren, ook al is die wel gedownload.

Gebruikers kunnen de upgrade daarnaast binnen 30 dagen ook makkelijk terugdraaien - al is dat proces soms lastig.

Opdringerig

Microsoft probeert al sinds de lancering van Windows 10 (op 29 juli vorig jaar) zoveel mogelijk gebruikers over te zetten naar het nieuwe besturingssysteem. Dat leidt tot veel irritatie onder gebruikers die nog steeds gebruik maken van Windows 7 of 8.1. Eerder schreven we al een hartekreet aan Microsoft om te stoppen met die gedwongen upgrade.

Hebben ze wéér niet geluisterd...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000