Weekoverzicht: Met de verwachtingen voor IFA en de 9 beste laptops van 2015

© PXimport

Weekoverzicht: Met de verwachtingen voor IFA en de 9 beste laptops van 2015

Geplaatst: 30 augustus 2015 - 04:50

Aangepast: 24 november 2022 - 11:34

Redactie

Afgelopen week stond Computertotaal.nl weer bol van de handige, leuke en slimme artikelen om je tech-leven leuker en vooral makkelijker te maken. Hier een greep uit al het lekkers dat voorbij kwam, met deze week de verwachtingen voor IFA en de 9 beste laptops van 2015.

De 5 gaafste dingen die we op IFA verwachten

Gepubliceerd op: woensdag 26 augustus

© PXimport

IFA in Berlijn is de grootste beurs voor consumentenelektronica van Europa. De beurs wordt gehouden van 4 tot 9 september, en Computer!Totaal is er komende week natuurlijk bij! Hier geven we je alvast een voorproefje van wat je allemaal te wachten staat.

Het blijft een beetje gokken, want er zijn de afgelopen maanden weinig echte aankondigingen geweest. Maar dat betekent niet dat we helemaal in het duister tasten. We zetten vijf verwachtingen op een rij.

Lees hier de verwachtingen voor IFA.

Personaliseer je Android in 8 stappen

Gepubliceerd op: woensdag 26 augustus

© PXimport

Een voordeel van Android ten opzichte van concurrent iOS is dat het eerste volledig naar je hand is te zetten. Andere launchers of widgets zijn snel geïnstalleerd. Je krijgt daardoor een Android die er anders uitziet en zich anders gedraagt.

Met de juiste apps is echt alles aan te passen. Van live achtergronden tot andere toetsenborden, het is allemaal aan te passen. We laten je zien hoe je Android in 8 stappen volledig naar je hand kunt zetten.

Lees de complete how to 'Personaliseer je Android in 8 stappen'.

Snel foto's terugvinden in chatgesprekken op Facebook

Gepubliceerd op: dinsdag 25 augustus

© PXimport

In je achterhoofd weet je nog dat je vorig jaar september een foto hebt gestuurd van je vakantie naar dat ene familielid. Maar wanneer precies, dat weet je niet, en als je het al eens geprobeerd hebt hem op te zoeken, dan weet je dat terugbladeren in gesprekken op Facebook niet alleen heel tijdrovend is, maar ook nog eens je browser laat crashen wanneer het om heel veel foto's gaat. Gelukkig is er een andere manier om heel snel toegang te krijgen tot alle media die je ooit met een specifiek persoon via Facebook Messenger hebt gedeeld.

Er wordt wat over en weer gezonden aan foto's in de chatfunctie van Facebook, maar hoe vind je die ene specifieke foto terug? Daar zijn manieren voor.

Lees de complete how to 'Snel foto's terugvinden in chatgesprekken op Facebook.'

Kan ik geïdentificeerd worden op basis van mijn typegedrag?

Gepubliceerd op: dinsdag 25 augustus

© PXimport

Uit onderzoek is gebleken dat iedereen een eigen, uniek typpatroon heeft, waardoor het mogelijk zou zijn om mensen te identificeren op basis van de manier waarop ze typen. Hoe werkt dit, en wat zijn de consequenties?

De pauzes tussen toetsaanslagen en hoe lang de toetsen ingedrukt blijven verschillen per persoon. Op basis van deze twee stukjes informatie is het mogelijk om erachter te komen wie er aan het typen is. Onderzoekers van GREYC hebben een tool ontwikkeld waarmee deze informatie verzameld kan worden in een database waarmee een systeem getraind kan worden om mensen te herkennen aan hun typgedrag.

Lees de complete blog 'Kan ik geïdentificeerd worden op basis van mijn typegedrag?'.

De 9 beste laptops die je in 2015 kunt kopen

Gepubliceerd op: donderdag 27 augustus

© PXimport

Als je op zoek gaat naar een nieuwe laptop beland je al snel in een oerwoud van specs, marketingleuzen en onduidelijke eigenschappen. Daarom hebben we hier de negen beste laptops verzameld die je in 2015 kunt kopen. Wat je budget of doel ook is, er zit vast iets voor je tussen.

Dit artikel heeft nu negen laptops maar wordt aangepast naarmate we meer laptops testen. Hierdoor kunnen er veranderingen optreden in de apparaten die behandeld worden.

Lees de complete review met de 9 beste laptops van 2015.

Werken met bestandsaanvragen in Dropbox

Gepubliceerd op: woensdag 26 augustus

© PXimport

Dat je anderen toegang kunt geven tot een map in Dropbox om op die manier bestanden naar je te kunnen sturen, dat wist je waarschijnlijk al. Maar het is sinds enige tijd ook mogelijk om mensen direct vanuit Dropbox een uitnodiging te sturen om bepaalde bestanden naar je Dropbox-account te uploaden.

Deze functie heet Bestandsaanvragen, en is een supervoudige manier om bijvoorbeeld, alle vakantiefoto's te verzamelen van alle mensen met wie je op vakantie was (uiteraard is dit maar één van de vele doeleinden).

Lees de complete how to 'Werken met bestandsaanvragen in Dropbox'.

Hoe gaat 3D-printen in zijn werk?

Gepubliceerd op: vrijdag 28 augustus

© PXimport

Een 3D-printer is een apparaat waarmee je driedimensionale objecten kunt uitprinten. Het werkt een beetje zoals een traditionele printer, maar in plaats van inkt maakt een 3D-printer gebruik van filamenten. Het materiaal wordt in superdunne laagjes op een plaat aangebracht, zodat er een driedimensionaal object ontstaat.

Er zijn verschillende soorten materialen waarmee geprint kan worden. Deze hebben uiteenlopende eigenschappen waardoor het ene materiaal voor een bepaald doeleinde beter geschikt is dan het andere. Wanneer het printen voltooid is, kun je het object van de plaat afhalen om het te gaan gebruiken.

Lees de complete blog 'Hoe gaat 3D-printen in zijn werk?'

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000