Volgende maand grote make-over voor Facebook

© CIDimport

Volgende maand grote make-over voor Facebook

Geplaatst: 24 augustus 2020 - 07:14

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:03

Redactie ID.nl

Facebook ziet er al jarenlang vrijwel hetzelfde uit. In september komt daar verandering in, want dan krijgt het sociale netwerk een grondige make-over. Inclusief een veelgevraagde donkere modus.

In de zestien jaar die Facebook inmiddels bestaat, zijn er alsmaar meer functies bijgekomen terwijl het ontwerp daar weinig op aangepast is. Het gevolg daarvan is dat gebruikers vaak niet kunnen vinden wat ze zoeken. De nieuwe look zet juist de onderdelen van Facebook in de spotlight die het sociale element benadrukken, met onder meer een duidelijkere nadruk op groepen. 

De tweedehandsverkoopafdeling (Marketplace), het YouTube-achtige Watch-gedeelte en Facebook Gaming zijn daarnaast sneller te bereiken doordat de knoppen daarvoor nu bovenin beeld staan. Nu zijn die nog enigszins verstopt in de linker menubalk, die intussen behoorlijk aan het vollopen is.

Privacy-instellingen bij de hand

Opvallend is ook dat de privacy-instellingen een veel prominentere plek hebben. Je hoeft straks minder diep te graven om die specifieke settings boven water te halen. Sinds maart is een deel van de Facebook-gebruikers al overgezet op het vernieuwde ontwerp. Nu kunnen zij nog terug naar de 'klassieke' Facebook-omgeving als ze dat willen, maar vanaf september is die mogelijkheid er niet meer. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000