Video’s van je smartphone afspelen op je Chromecast

© PXimport

Video’s van je smartphone afspelen op je Chromecast

Geplaatst: 6 januari 2020 - 04:12

Aangepast: 18 november 2022 - 12:09

Wesley Akkerman

De app Files by Google begon ooit als een simpele bestandenmanager voor telefoons die niet zo krachtig of snel waren, maar is inmiddels uitgegroeid tot een mediamonster die niet misstaat op je eigen Android-telefoon: sterk of niet. Je kunt tegenwoordig zelfs lokale bestanden afspelen vanuit de app, naar een Chromecast in je eigen netwerk.

Google heeft onlangs een nieuwe versie van de app Files by Google uitgebracht. Android-gebruikers kunnen die versie nu downloaden uit Google Play; een iOS-versie is vooralsnog niet beschikbaar. Als je de nieuwe versie binnenhaalt dan kun je dus mediabestanden van je smartphone afspelen op televisie met Chromecast aan boord of waar je een Chromecast-apparaat aan gekoppeld hebt.

De functie werkt met allerlei verschillende media, waaronder dus video, audio en foto’s. Als je wil casten met de meest recente versie van de app op je smartphone, dan dien je eerst een pagina te openen waar media op te vinden is. Het Cast-icoontje staat niet standaard in de interface van de app en duikt alleen op wanneer je op het punt staat een mediabestand te openen.

Files by Google

© PXimport

Media afspelen naar Chromecast

Als je eenmaal een bestand uitgekozen hebt en je media aan het afspelen bent, dan krijg je op je telefoon een schermvullende interface te zien. Je ziet hier welk mediabestand op dit moment afgespeeld wordt. Als je foto’s presenteert, dan kun je met simpele veegbewegingen op je telefoonscherm naar de volgende of vorige foto gaan; dit werkt gelukkig heel intuïtief. Als je eenmaal bezig bent, kan het zijn dat je tegen kleine problemen aanloopt. Zo kan de app er ineens voor zorgen dat bepaalde foto’s gedraaid worden, ook al heb je dat zelf niet ingesteld. En houd er ook rekening mee dat je soms even moet wachten totdat mediabestanden geladen zijn.

Naast Chromecast-apparaten en televisies met Android TV kun je de mediacontent ook streamen naar smart displays, waar Google Cast op aanwezig is. Google Cast is het platform waarmee je casten van media mogelijk is van het ene naar het andere apparaat. Heb je dus een Google Nest Hub in huis staan, dan ben je in staat foto’s en video’s op dat kleine scherm af te spelen.

Mocht je de nieuwste versie van de app al geïnstalleerd hebben, maar zie je de functie nog niet staan? Dan doe je er goed aan de app helemaal af te sluiten en opnieuw op te starten. De Cast-knop moet dan vanzelf in beeld verschijnen zodra je media geselecteerd hebt voor het casten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000