Verticaal opgenomen video's straks fullscreen in YouTube-app

© CIDimport

Verticaal opgenomen video's straks fullscreen in YouTube-app

Software

Geplaatst: 22 juli 2015 - 11:47

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:11

Redactie

Wanneer je een filmpje maakt met je smartphone, houd je het toestel dan wel horizontaal? Veel mensen maken verticale filmpjes en YouTube kan daar niet zo goed mee omgaan. Maar daar komt in de app-versie snel verandering in.

Wanneer een verticaal geschoten video normaliter wordt afgespeeld op een smartphone of tablet, dan zie je hem alsnog horiontaal, Slechts een derde van het scherm toont dan het filmpje en de randen worden gevuld met zwarte balken. Kantelen werkt niet.

Volledig scherm

Dat is straks niet meer zo: bekijk je zo'n verticale video terwijl je je smartphone ook verticaal houdt, dan vult het filmpje voortaan het hele scherm. Een kleine aanpassingen, maar wel een welkome omdat zoveel mensen verticaal filmen met hun toestel.

YouTube rolt versie 10.28 van de app eerst uit naar de Android-versie.

Populair

Verticaal filmen is voor veel mensen een doorn in het oog, omdat het een heel smal filmpje oplevert. Toch zie je het steeds normaler worden, want ook de livestreaming-apps Pericsope en Meerkat werken verticaal.

© CIDimport

Afbeelding via Lifehacker.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000