Verhinderingen die je onderweg tegen kunt komen

© CIDimport

Verhinderingen die je onderweg tegen kunt komen

Geplaatst: 4 augustus 2012 - 08:25

Aangepast: 16 november 2022 - 10:12

Robin Smit

Trapster is een wereldwijd systeem waarbij gebruikers elkaar kunnen waarschuwen voor verhinderingen onderweg. Onlangs werd een volledig nieuwe versie van de iPhone gelanceerd onder de naam Trapster 5.0.

Trapster

De 16 miljoen gebruikers tellende community houdt dagelijks in de gaten welke verhinderingen gebruikers onderweg tegen kunnen komen. Hierbij ligt de focus voornamelijk op snelheidscontroles, maar ook gevaarlijke bochten, bijzonder locaties, ongelukken of tolwegen kunnen worden aan- en afgemeld. Dit maakt Trapster een stuk veelzijdiger dan vergelijkbare apps die deze functionaliteit los aanbieden. Trapster is daarnaast in staat file informatie te tonen. Deze functie werkt echter nog niet perfect. Zo verscheen tijdens het testen deze informatie pas na enkele minuten op het scherm.

Dashboard

Tijdens het rijden toont Trapster 5.0 op een kaart de weg waar de gebruiker zich op dat moment bevind. Onder deze kaart kan het nieuwe Dashboard worden gevonden waarop de huidige snelheid van de gebruiker af te lezen is. Indien beschikbaar kan er ook een melding worden afgegeven wanneer de huidige snelheid boven de maximum toegestane snelheid ligt. Dit is een handige toevoeging, aangezien de GPS-snelheid vaak accurater is dan de snelheid die wordt weergegeven op de kilometerteller in de auto.

Vanaf het Dashboard is het mogelijk aanpassingen te doen aan de Traps die andere gebruikers hebben aangemeld. Zo kunnen tijdelijk situaties zoals een mobiele flitser eenvoudig worden afgemeld. Ook kunnen met een simpele handeling nieuwe Traps worden toegevoegd. Andere gebruikers kunnen nieuwe aanmeldingen ook bevestigen, hierdoor wordt de betrouwbaarheid van de database groter.

Community

Ondanks dat Trapster een erg grote community heeft, kan de vraag worden gesteld of het aandeel Nederlanders hierin voldoende is om de app betrouwbaar genoeg te noemen. In de praktijk blijkt dat de database erg volledig is wanneer het gaat om vaste verhinderingen. Voor bijvoorbeeld mobiele flitsers zal de betrouwbaarheid van grote Nederlandse apps als Flitsers.mobi en Flitsmeister nog altijd hoger liggen, aangezien de Nederlandse community hiervan groter is.

Kortom

Trapster 5.0 is een handige hulp onderweg waarmee gebruikers niet snel voor verrassingen komen te staan. Helaas is de betrouwbaarheid van een dergelijke app voor een groot deel afhankelijk van de actieve community. In Nederland mist deze nog.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000