Superieure navigatie van Hollandse bodem

© CIDimport

Superieure navigatie van Hollandse bodem

Geplaatst: 20 juni 2012 - 08:44

Aangepast: 16 november 2022 - 10:15

Robin Smit

We hebben hier al vaker navigatie apps besproken voor de iPhone en iPad. Enkele succesvolle voorbeelden zijn Navfree en Skobbler, beide navigatie apps die voor een relatief lage prijs in de AppStore zijn te vinden. Helaas is de kwaliteit van de apps daar soms ook naar. Wie op zoek is naar een iets professionelere begeleider voor op de weg, kan wellicht goed uit de voeten met de officiële navigatie van TomTom.

Wie al bekend is met de vaste navigatiesystemen van TomTom zal zich waarschijnlijk ook snel thuis voelen bij de navigatie apps van TomTom. De interface bestaat min of meer uit dezelfde elementen die zijn geoptimaliseerd voor de iPhone of iPad. Net als bij de vaste systemen kunnen verschillende pakketten met kaarten worden aangeschaft. Deze pakketten variëren van losse landen tot volledige continenten.

Het zoeken van een bestemming werkt erg gemakkelijk door de integratie van TomTom Places. Hiermee kan bijvoorbeeld worden gezocht op de naam van een bedrijf in plaats van het adres. Daarnaast kan ook geavanceerd worden gepland waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om via bepaalde locaties te rijden. De kaarten in de app hebben ons tijdens het testen geen enkele keer in de steek gelaten en bewijzen hiermee superieur te zijn aan eerder geteste apps. Eventueel kunnen correcties worden gedownload via TomTom's map share dienst.

De gesproken navigatie in de app is erg duidelijk en biedt ondersteuning voor het uitspreken van straatnamen, plaatsen en wegaanduidingen. Daarnaast worden op het scherm duidelijke aanwijzingen gegeven voor bijvoorbeeld het aanhouden van een bepaalde rijbaan. Eventueel kunnen binnen de app nog speciale diensten worden aangeschaft voor het melden van mobiele flitsers of files. Helaas zijn de prijzen hiervan erg hoog wanneer deze worden vergeleken met enkele losstaande apps die deze functies ook erg goed vervullen.

Kortom

De navigatie apps van TomTom bewijzen een superieure oplossing te zijn ten opzichte van vergelijkbare apps. Zowel de kaarten als de begeleiding onderweg werken erg goed en laten je niet in de steek. Voor dit alles moet echter wel een flinke prijs worden betaald. Wie ook realtime updates wil hebben van mobiele flitsers en files moet hier nog een een flink abonnement voor nemen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000