Een gewaarschuwd mens telt voor twee

© CIDimport

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Software

Geplaatst: 3 oktober 2012 - 09:56

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie

De iPhone versie van flitsverklikker Flitsmeister heeft onlangs een grote update gekregen. De app heeft onder andere een volledig nieuw statusvenster gekregen en enkele handige nieuwe waarschuwingsfuncties. Helaas moeten bezitters van Android telefoon nog even wachten op de update. Flitsmeister is al enkele jaren een grote speler op de markt van mobiele flitsverklikkers. Tussen vergelijkbare apps als Flitsers van TomTom, FlitsDog en Flitsers.mobi wist de app al een aardig onderscheidend element te creëren door onder andere de automatische in- en uitschakeling. Met de nieuwste versie van de app worden daar nog enkele handige functies aan toegevoegd. De meest opvallende zullen in deze review worden besproken.

Kaart

De eerste nieuwe functie van de app is de mogelijkheid om flitsers en files op een meedraaiende kaart weer te geven. Hiermee oogt de app tijdens het rijden meer als een standaard navigatiesysteem dan als een flitsverklikker. Tijdens het rijden worden in beeld het wegnummer en de huidige hectometerpaal weergegeven. Een andere nieuwe toevoeging is de weergave van de huidige snelheid. Dit is erg handig, aangezien de GPS snelheid over het algemeen betrouwbaarder is dan de gemiddelde kilometerteller in een auto.

Klein gemis

Tijdens het gebruik van de nieuwe versie van Flitsmeister komt direct de vraag naar boven waarom de app niet de mogelijkheid biedt om de gebruiker ook te navigeren. Met name door de meedraaiende kaart biedt de app namelijk wel de illusie dat er ook kan worden genavigeerd met de app. Wie naast een flitsverklikker ook wil navigeren zal dus twee apps naast elkaar moeten gebruiken.

Meldingen

Een andere nieuwe toevoeging is de manier waarop meldingen worden weergegeven tijdens het rijden. Zo wordt er bij een traject controle nu aangegeven hoe lang deze nog duurt. Ook krijgt de gebruiker een melding wanneer hij of zij een file in rijdt. Bij deze melding wordt direct getoond hoe lang de file nog duurt en wat de oorzaak is. Beide functies zijn erg handig en werken bovendien goed. Dit geeft heel erg het gevoel dat de app meedenkt tijdens het rijden en precies de informatie toont die de gebruiker op dat moment kan gebruiken.

Kortom

De vernieuwde versie van Flitsmeister maakt de app voor bestaande gebruikers nog veelzijdiger. Mensen die nog niet bekend waren met de app zullen in Flitsmeister een totale oplossing vinden die op veel punten ver vooruit loopt op vergelijkbare apps.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000