Veel webwinkels weg bij Kieskeurig

© CIDimport

Veel webwinkels weg bij Kieskeurig

Software

Geplaatst: 1 oktober 2014 - 06:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:33

Redactie

Onder meer Bol.com, Coolblue en computerwinkel Alternate trekken vandaag producten terug van de prijsvergelijkingssite Kieskeurig.nl, omdat er nu nieuwe regels gelden rond de prijs die de webshops ervoor moeten betalen.

Op Kieskeurig betalen aangesloten webshops een bedrag in eurocenten per klik van de Kieskeurig-bezoeker. Waar er eerst vaste prijzen waren per productcategorie, is de 'klikprijs' nu afhankelijk van de prijs van het product. Webwinkels betalen dus meer naarmate bezoekers van de prijsvergelijker duurdere producten aanklikken.

Wasmachines

Vaak gaat het dan ook om producten als televisies, wasmachines of dergelijke prijzige apparaten. Zodoende zijn het vooral electronicazaken die hun artikelen uit de Kieskeurig-index halen. Waar Bol.com aangeeft dat het met de nieuwe prijzen gewoon niet meer rendabel is, verzet Coolblue zich ook tegen het feit dat de regels worden opgelegd zonder verdere uitleg.

Bij Bol.com betreft het honderdduizenden producten en Coolblue blijft minstens een week helemaal weg. Ook Wehkamp.nl, Redcoon, Dixons, MyCom en vele anderen trekken artikelen terug, zo meldt Emerce. Verschillende fotografiewinkels zijn een boycot gestart 'als statement tegen te hoge prijzen en de wijze waarop die zijn opgelegd.'

Marktconform

Coolblue-marketingdirecteur Nick Lenten spreekt tegenover nieuwssite Nu.nl over een 'verkapte prijsverhoging.' De kosten van de webwinkels zouden stijgen tot wel 50 procent. Kieskeurig-manager Mirelle Bos legt een Emerce uit dat de klikprijzen nu marktconform zijn, en het bedrijf hoopt hiermee goedkopere producten meer onder de aandacht te brengen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000