Valve start met verkoop software via Steam

© PXimport

Valve start met verkoop software via Steam

Geplaatst: 3 oktober 2012 - 05:44

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Elmar Rekers

Naast games verkoopt Valve voortaan ook software via Steam. Aanvankelijk zou het aanbod van het distributieplatform in september al worden uitgebreid, maar dit liep enige vertraging op.

Steam is het grootste online platform voor de digitale distributie van games voor zowel pc als Mac. De winkel is nu voorzien van een nieuw tabblad, waaronder de eerste software te vinden is.

Voorlopig richt Valve zich vooral op software voor fotobewerking en benchmarks, en zijn er ook enkele tools te vinden voor game-ontwikkelaars. Zo zijn onder meer 3D Coat en CameraBag 2 te downloaden. Naast betaalde apps zijn er ook enkele gratis applicaties te vinden. Een van de opvallendste hiervan is GameMaker: Studio. Zoals de titel doet vermoeden, maakt deze software het voor de gebruiker mogelijk om eigenhandig games te ontwikkelen.

Half-Life en Portal

Valve is al jaren zeer succesvol met zijn digitale winkel en gameseries als Half-Life en Portal. Onlangs werd duidelijk dat Valve ook zijn geluk gaat beproeven op de hardwaremarkt. Waar het bedrijf precies aan werkt is echter nog onduidelijk. Geruchten gaan dat er een Steambox in ontwikkeling is, die als gameconsole dienst zal doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000