Op Twitter gebeurt zoveel - wie eventjes wat anders te doen heeft of even geen pc of notebook bij de hand heeft, mist veel van de actie. Het is wel zo prettig als u meteen ziet wie wat te melden heeft, u hier direct op kunt reageren en ook uw eigen belevenissen snel online kunt ­zetten. Wie Outlook gebruikt, haalt zijn hart op met TwInbox.

Nieuwe e-mail krijgt u vrijwel meteen binnen. De makers van TwInbox vonden dat het met ‘tweets’ (oftewel: twitterberichten) net zo moet gaan. Door ze als post in Outlook te laten binnenstromen, hebt u zowel uw e-mail als tweets altijd onder handbereik. Slim bedacht!

Werkbalk

Voordat u het programmaatje installeert, moet u Outlook heel even stoppen. Zodra u het weer start, hebt u er een extra werkbalk bij: TwInbox. Ziet u hem niet? Via Beeld / Werkbalken is elke werkbalk aan en ook weer uit te zetten. Voordat het programma aan de slag kan en de Tweets binnen­stromen, moet u uw gebruikersgegevens van Twitter intikken. U klikt hiervoor in de werkbalk op het pijltje achter TwInbox en regelt het bij Options. Tweets worden net als gewone post in een map bewaard en het is verstandig hier een nieuw exemplaar voor aan te maken. Dat kan in het venster waarin u de aanmeldgegevens intikt. TwInbox maakt een submap per gebruiker aan. Jawel, want u mag er meerdere opvoeren. Handig als u bijvoorbeeld zakelijk en privé onder verschillende namen twittert. Een nieuwe tweet, direct message, reply, of een retweet regelt u via de werkbalk.

© PXimport

Onder meerdere namen bekend op Twitter? U volgt ze eenvoudig vanuit Outlook.

Interval

Standaard kijkt TwInbox elke vijf minuten of er iets op Twitter gebeurt. Duurt u dat te lang, of leidt het juist teveel af? Het interval is naar smaak in te stellen in het optie­venster dat we al eerder noemden en wel op tabblad Preferences. Voor de volledigheid: dit interval staat los van het interval dat Outlook gebruikt om op nieuwe post te controleren. TwInbox werkt prima samen met Outlook, maar helaas niet met Outlook Express. Verder is het nog een bètaversie en kan het zijn dat niet alles altijd vlekkeloos werkt. Het is verstandig om regelmatig op de website rond te snuffelen of er een nieuwe versie is.

© PXimport

TwInbox 2.0 bèta

Freeware

Taal Engels

Medium 936 KB download

OS Windows 2000/XP/Vista/ 7

Systeemeisen Outlook 2003 SP3/2007 SP2/2010 (32bit)

Oordeel 8/10

Pluspunten

Tweets en gewone post via hetzelfde programma

Meerdere Twitter-gebruikers

Minpunten

Zoekmap ‘ongelezen e-mail’ loopt over met ongelezen Tweets

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000