Tien tips voor meer Instagram-volgers

© PXimport

Tien tips voor meer Instagram-volgers

Geplaatst: 29 maart 2018 - 11:46

Aangepast: 24 november 2022 - 13:04

Stefanie Katzenbauer

Instagram is momenteel een van de populairste social media-apps. Met deze 10 tips voor meer Instagram-volgers en de juiste #hashtags krijgen jouw foto’s de aandacht die ze verdienen.

1 Gebruik hashtags die volgers genereren

Hastags zoals #FF (Follow Friday) of #instafollow lokken volgers naar jouw Instagramaccount. Sites zoals top-hashtags.com kunnen je daarnaast helpen om de juiste hashtags te gebruiken voor het beoogde doel. Denk hierbij ook aan hashtags die aansluiten bij je beoogde publiek. Let wel op dat je niet teveel hasthags gebruikt, dit kan afleiden van de inhoud van je post.

2 Like foto’s van anderen in jouw doelgroep

Maak je veel foto’s van eten, boeken, selfies, games, noem maar op? Zorg dan dat je de hashtags die het bij deze foto’s goed doen op Instagram volgt en dat je zoveel mogelijk foto’s van anderen liket. Deze likes leveren vervolgens weer volgers op. Let wel op: je moet behoorlijk wat likes uitdelen voordat de volgers komen, maar niemand had gezegd dat Insta-populair zijn makkelijk is, toch?

3 Reageer op andere foto’s

De meest natuurlijke weg tot contact is interactie. Beperk je daarom niet tot een simpele like maar laat een reactie achter op foto’s. Deze moeite zal uiteindelijk beloond worden met meer volgers.

4 Beheer je content

Verwijder foto’s die niet in je feed passen. Let hierbij op scherpte, kleur en onderwerp. Mensen willen graag een account volgen die er verzorgd en compleet uitziet. Jouw nauwkeurige selectie zorgt daarvoor. Zorg daarnaast voor voldoende afwisseling. Plaatjes met quotes erop of herkenbare situaties doen het enorm goed op Instagram. Wissel daarom je foto’s af met plaatjes van grappige, inspiratievolle of bekende teksten. 

© CIDimport

5 Roep je volgers op tot actie

Stel in het bijschrift van je foto vragen of roep op tot actie met uitroepen als ‘let me know what you think’. Door het stellen van een vraag, zo simpel als: ‘hoe is jouw dag?’ verleid je je volgers tot meer interactie op jouw pagina.

6 Plan je posts

© CIDimport

Het is belangrijk dat je regelmatig iets post op Instagram. Natuurlijk zit je liever niet de hele dag foto’s te bewerken en te posten. Trek een paar uurtjes uit voor wat goede foto’s en plan ze vervolgens in. Gebruik hiervoor de app Later. (Android/iOS) Denk ook na over het tijdstip waarop je je foto’s plaatst. Mensen met een kantoorbaan zullen om tien uur ’s ochtends hoogstwaarschijnlijk niet hun Instagram bekijken, maar wel rond lunchtijd. 

7 Ontwikkel je eigen merk

Je maakt van jezelf een merk door goed na te denken over de naam van je account, de inhoud ervan maar ook de verspreiding ervan. Bedenk daarom ook een hashtag voor jouw account en spoor je volgers aan deze ook te gebruiken. Daarbij doen foto’s met gezichten erop het beter dan alleen voorwerpen. Selfies in combinatie met jouw persoonlijke hashtag is een garantie voor likes.

8 Kijkje achter de schermen

Instagram heeft twee kanten: de ene waarop alles perfect, gestyled en prachtig lijkt én de kant waarom Instagram influencers laten zien dat hun leven heus niet zo perfect is en dat ook zij duizend pogingen nodig hebben om die ene geslaagde foto te krijgen. Door je volgers een kijkje achter jouw schermen te gunnen, creëer je een persoonlijkheid achter de Instagram-account.

9 Houd een wedstrijd

Door iets te verloten kan je meer bezoekers en volgers voor zowel je Instagram als website aantrekken. Vraag bij de wedstrijd om de wedstrijdpost te liken, de account te volgen, een bepaalde hashtag te gebruiken of een reactie achter te laten. Nog meer aandacht krijg je door er ook nog aan toe te voegen dat ze een vriend moeten taggen. “Ken jij iemand die dit écht moet hebben? Tag een vriend!”.

10 Promoot je Instagram

Je hebt niet voor niets zoveel tijd gestoken in een mooie, functionele en gerichte Instagram. Zorg er daarvoor dat jouw account makkelijk te vinden is door hem te promoten op je Facebook, Twitter en Pinterest. Vooral als je je echt richt op ‘mooie plaatjes’ is Pinterest een goede bron om aandacht te genereren voor je account.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000