Surface-tablets en Office redden Microsoft van teleurstellende Lumia-verkoop

Microsoft presenteert zijn kwartaalcijfers en daaruit blijkt dat het bedrijf tevreden mag zijn met de verkoop van Surface-tablets en diensten als Office. Op mobiel gebied is er echter werk aan te winkel.

Met name de Surface Book en de Surface Pro 4 doen het goed, waardoor de winst op Surface-apparaten krap 30 procent steeg ten opzichte van vorig jaar. 

Doordat het aantal Office 365-abonnees is gestegen naar meer dan 20,6 miljoen, verdiende Microsoft hier 70 procent meer mee dan een jaar geleden. De opbrengsten van serverplatform Azure liegen er ook niet om, met een winststijging van 140 procent.

Lumia en Windows 10 OEM

Op het gebied van smartphones gaat het echter minder goed. Microsoft verkocht slechts 4,5 miljoen Lumia's, waar in dezelfde periode vorig jaar nog 10,5 miljoen toestellen over de toonbank gingen. 

Tevens zijn er minder pc's met Windows 10 verkocht. Daarop maakte Microsoft 6 procent minder winst. Dat is wel beter dan vorig jaar, toen er ten opzichte van 2014 een daling werd gemeten van 13 procent.  

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000