SugarSync - Tot 32GB gratis online opslag

© PXimport

SugarSync - Tot 32GB gratis online opslag

Geplaatst: 10 januari 2014 - 07:15

Aangepast: 24 november 2022 - 10:33

Robbert Brus

SugarSync is eenzelfde online opslagdienst als Google Drive, iCloud, Dropbox en SkyDrive. Naast de website is er een programma voor OS X en Windows beschikbaar om gegevens die op de computer staan automatisch te synchroniseren. Ook zijn er apps voor vrijwel alle platforms beschikbaar.

Net als bij iCloud wordt een opslagruimte van vijf gigabyte aangeboden met een gratis account. Wel bestaat de mogelijkheid de opslagruimte gratis uit te breiden tot wel 32 gigabyte. Dit kun je doen door anderen SugarSync aan te bevelen via bijvoorbeeld een e-mail of Facebook. Voor elk aangebracht lid krijg je vijfhonderd megabyte opslagruimte cadeau.

Mapkeuze

Het synchronisatieprogramma voor Windows en Mac ziet er gelikt uit. Een groot pluspunt aan het programma is dat je zelf de keuze hebt welke mappen er worden gesynchroniseerd. Andere diensten zoals Google Drive en SkyDrive, maken een map waarin handmatig de bestanden gekopieerd moeten worden.

Bij SugarSync kan simpelweg een map als Mijn documenten worden toegevoegd aan het programma, waarna deze automatisch gesynchroniseerd zal blijven. Daarnaast wordt een station met de inhoud van de volledige online opslag aangemaakt, zodat via Windows Verkenner alle bestanden kunnen worden ingezien.

Functies

Een map of bestand kan gemakkelijk gedeeld worden met medegebruikers van SugarSync of via een openbare link, zodat iedereen bij de gedeelde bestanden kan. Ook wordt er een soort log aangemaakt waarin alle recente activiteiten zoals uploaden of updates staan. Mocht er een bestand beschadigd of verkeerd opgeslagen zijn, is er geen nood aan de man.

 

© PXimport

Het programma is eenvoudig in gebruik. Via de smartphone kunnen bestanden worden ingezien en geüpload.

SugarSync kan tot vijf versies terug een oudere versie herstellen. Naast de applicatie voor de computer is er ook een app voor de verschillende mobiele platforms. De app kan gemaakte foto's, zelf gekozen mappen en bestanden automatisch synchroniseren. Ook kun je de bestanden die via de computer zijn gesynchroniseerd, in de app bekijken. Tevens bieden alle programma's de mogelijkheid om te zoeken in de online opslagruimte.

Conclusie

Het is jammer dat SugarSync niet vaak wordt opgenoemd bij het rijtje online opslagdiensten. Wat ons betreft is SugarSync een van de beste diensten. SugarSync biedt niet alleen meer vrijheid bij het kiezen van welke bestanden en mappen geüpload mogen worden, met een beetje promotie kan de opslagruimte tot 32 gigabyte worden uitgebreid. De programma's en de apps zijn zeer eenvoudig in te stellen. Wat ons betreft is dit een echte aanrader.

Ga hier zelf aan de slag met SugarSync.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten