Zo werken Stemknoppen in Outlook

© PXimport

Zo werken Stemknoppen in Outlook

Geplaatst: 11 februari 2019 - 04:07

Aangepast: 14 december 2022 - 11:24

Dirk Schoofs

Verwacht je van een aantal mensen een simpel antwoord, zoals ja/nee of keuze a, b of c? Gebruik dan de stemmogelijkheid van Outlook. Hierdoor kan de ontvanger het mailtje supersnel beantwoorden en heb jij binnen no-time een duidelijk antwoord.

Stemknoppen gebruik je om vrienden of collega’s zonder al te veel gedoe enkele opties voor te leggen. Je stuurt een vraag naar een aantal mensen en Outlook verzamelt de reacties in een overzicht. Nog even vooraf: stemknoppen werken uitsluitend in Outlook. Wanneer je zo’n mail met stemknoppen naar iemand stuurt die met een ander mailprogramma werkt, zal diegene geen stemknoppen zien. Om een mail met stemknoppen op te stellen, navigeer je in een nieuwe e-mail naar het tabblad Opties. In het vak Tracering vind je de knop Stemknoppen gebruiken.

© PXimport

Standaard heb je al de beschikking over een aantal stemknoppen: Goedgekeurd-Afgekeurd, Ja-Nee, Ja-Nee-Misschien, maar je kunt deze opties zelf aanpassen via de knop Aangepast. Laat je respondenten bijvoorbeeld kiezen uit namen van personen of steden. In het dialoogvenster Aangepast vul je de opties in, gescheiden door een puntkomma. Hier kun je ook aangeven of je een melding wilt ontvangen wanneer het bericht bezorgd is en wanneer het bericht gelezen is. Het is zelfs mogelijk de antwoorden ook naar een aantal andere mensen door te sturen.

© PXimport

De ontvanger krijgt een melding dat het bericht stemknoppen bevat, met de aanduiding Klik hier om te stemmen. Klikt hij op een van de opties dan heeft hij de keuze: het bericht onmiddellijk verzenden, of het antwoord bewerken voor verzending. Jijzelf, de afzender, ontvangt een e-mail waarin het antwoord al in het onderwerp staat. Je hoeft de mail zelf dus in principe niet eens te openen. Klik op de tekst De afzender heeft als volgt gereageerd, zodat je de Stemantwoorden kunt opvragen. Je ontvangt dan een lijstje met de geadresseerden waarin je meteen ziet wie er wel en niet heeft geantwoord, wat de antwoorden zijn en lees je de totalen van de stemming af.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000