Sonos lanceert eigen radiodienst genaamd Radio HD

© PXimport

Sonos lanceert eigen radiodienst genaamd Radio HD

Geplaatst: 6 december 2020 - 07:07

Aangepast: 14 december 2022 - 10:41

Justin Doornekamp

Sonos heeft een eigen radiodienst gelanceerd, genaamd Sonos Radio HD. Binnen de dienst vind je meerdere radiostations met iconische artiesten en ervaren curatoren, aldus Sonos. Dit moet je over de radiodienst weten.

Hoge kwaliteit en reclamevrij

Met de radiodienst kun je in hoge kwaliteit (‘lossless audio van cd-kwaliteit’) naar muziek luisteren. Volgens Sonos biedt het de hoogste geluidskwaliteit van alle streaming-radiodiensten. De audiokwaliteit verlagen kan overigens niet, hetgeen mensen met een slechte wifi-verbinding waarschijnlijk een waardevolle toevoeging hadden gevonden.

In Sonos Radio HD zul je niet worden lastiggevallen door vervelende adverenties: de dienst is reclamevrij, maar wel tegen een prijs. Zo zul je eerst een abonnement moeten nemen op Sonos Radio HD. De kosten van een abonnement bedragen na een proefperiode van dertig dagen 7,99 dollar of 7,99 pond per maand voor klanten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, omgerekend dus circa 6,70 euro. In Europa is de dienst nog niet beschikbaar, maar Sonos heeft wel bekendgemaakt dat Radio HD ergens in 2021 wordt gelanceerd in onder meer Nederland en België. Het valt niet uit te sluiten dat de prijs dan ook richting de 7,99 euro gaat.

Ter vergelijking: bij Spotify en Apple Music betaal je 9,99 euro per maand, maar deze diensten bieden in tegenstelling tot Sonos ook de optie om singles en albums on demand te streamen.

 

© PXimport

Ook gratis

Het is ook mogelijk om Sonos Radio gratis te beluisteren, maar niet in hoge kwaliteit en inclusief advertenties. Deze dienst werd eerder dit jaar wel al gelanceerd in Nederland en bevat 60.000 verschillende radiostations waarnaar je kunt luisteren. Ook zijn de verschillende stations opgedeeld in genres, zodat je gemakkelijk een station uitzoekt die past bij je stemming op dat moment.

Sonos Radio HD biedt nog wat meer exclusieve genrestations, meer diepgaande content van en over artiesten en geluiden om bij te ontspannen en in slaap te vallen, aldus Sonos. Ook kun je nummers overslaan en herhalen.

Onder meer Dolly Parton heeft haar naam al verbonden aan Sonos Radio HD en heeft een eigen zender. Verwacht veel Parton-hits, muziek van haar favoriete artiesten en speciaal commentaar op nummers en momenten uit haar carrière. Ook is er een speciale radiozender gericht op Nederlandse luisteraars, genaamd Radio à Gogo, die overigens ook voor gratis gebruikers valt te beluisteren. Volgens Nu.nl wordt de muzieksamenstelling van de nieuwe radiozender Radio à Gogo verzorgd door radio-dj Sander de Heer.

"Sonos Radio HD betekent nog meer keuze en nog beter geluid voor Sonos-klanten", aldus Patrick Spence, CEO van Sonos.

De Sonos Move is de eerste draagbare speaker van Sonos.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten