Sharp gaat de schermpjes maken voor de nieuwe iPhone. Deze zullen nog deze maand worden geleverd. Sharp kan de klandizie van Apple goed gebruiken nu het bedrijf het afgelopen kwartaal een flink verlies van $ 1,2 miljard heeft geleden.

Dit maakte Takashi Okuda de baas van Sharp bekend in Tokio. De slechte resultaten van Sharp in het afgelopen kwartaal zijn een gevolg van de dalende belangstelling voor televisies. Volgens Reuters is het verlies van Sharp het ergste verlies van het bedrijf in honderd jaar.

Omdat de prognoses voor de rest van het jaar ook niet erg gunstig zijn, zal Sharp 5000 banen schrappen. Deze reductie zal voornamelijk worden ingevuld door (vroegtijdige) pensionering.

De schermpjes die Sharp voor Apple gaat maken, zijn naar verwachting ten minste 4 inch groot en worden gemaakt volgens de door Sharp in samenwerking met LG ontwikkelde in-cell-technologie. Dit houdt in dat het aanraakscherm geïntegreerd is in het lcd-scherm waardoor de schermpjes een stuk dunner kunnen worden. Tot nu was voor de aanraakgevoeligheid een extra laag van minimaal 0,5 mm nodig. Door het ontbreken van de extra laag wordt de productie eenvoudiger en goedkoper. Ook wordt de beeldkwaliteit erdoor verbeterd.

De nieuwe iPhone zal naar verwachting op 12 september worden aangekondigd en vanaf eind september geleverd worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000