Rollende BB-8 droid uit Star Wars met app te besturen

© CIDimport

Rollende BB-8 droid uit Star Wars met app te besturen

Software

Geplaatst: 4 september 2015 - 08:24

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:52

Redactie

Met een nieuwe Star Wars-film in aantocht komt er ook veel nieuw Star Wars-speelgoed op de markt en één hebbeding in het bijzonder steelt momenteel ieders hart: de rollende droid BB-8, die te besturen is via een app op tablet of smartphone.

BB-8 dook voor het eerst op in een trailer voor Star Wars: The Force Awakens, en doet denken aan een soort rollende R2-D2. De speelgoedvariant is rond te rijden met een app voor Android en iOS, maar BB-8 kan ook zijn eigen route bepalen in de zogenaamde 'patrol mode'.

Patrouille

Op de automatische piloot 'leert' het schattige robotje waar obstakels in de weg zijn, zodra hij er tegenaan botst. Voor de volgende keer weet 'ie dat 'ie daar niet langs kan. BB-8 is ook aan te sturen met stemcommando's.

Disney maakte de droid in samenwerking met Sphero, een bedrijf dat al langer rollend speelgoed maakt dat te besturen is met apps.

Prijs

Het ziet er naar uit dat BB-8 momenteel nog niet in Nederland te koop is. In de Verenigde Staten kost de droid circa 130 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000