© CIDimport

Review: Tile Pro

Software

Geplaatst: 31 december 2018 - 08:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:59

Redactie

U bent natuurlijk nooit iets kwijt, maar uw partner of kind(eren) misschien wel. De autosleutel, een portemonnee, een tas – noem het maar op. De locatietrackers van Tile maken het een stuk eenvoudiger om spullen terug te vinden.

De nieuwe Tile Pro meet 4 bij 4 centimeter, weegt 15 gram en kan aan allerlei objecten worden bevestigd. Koppel de bluetoothtracker aan de Tile-app en u kunt hem vanaf uw telefoon oppiepen. Via bluetooth werkt dit tot honderd meter afstand.

Heen en weer

Bevindt u zich verder uit de buurt, dan kunt u via de Tile-app de trackers van andere gebruikers inzetten om die van u te vinden. In steden bevinden zich genoeg Tile-gebruikers, maar daarbuiten heeft de functie minder nut. De tracker oppiepen is eenvoudig en het harde piepgeluid is niet te missen in bijvoorbeeld een drukke fietsenstalling. Handig is dat u met de tracker ook uw telefoon kan opsporen. Druk tweemaal achter elkaar op het Tile-logo op de tracker en uw toestel begint te piepen, óók als hij op stil staat.

Extra kosten

De accu van de Tile moet een jaar meegaan en is daarna te vervangen. Met een abonnement (34,99 euro per jaar of 3,49 euro per maand) wordt de accu gratis vernieuwd, krijgt u drie jaar garantie en ontvangt u een notificatie op uw smartphone als de Tile zich buiten het bluetoothbereik bevindt. Ook kunnen vrienden en familie met de Tile-app uw tracker gebruiken. Leuk, maar ook zonder abonnement werkt de Tile Pro naar behoren en is het een handige accessoire voor wie regelmatig iets kwijt is.

Conclusie

Handige gadget om spullen mee terug te vinden.

Pluspunten
Gebruiksvriendelijk, luid en duidelijk, kan ook smartphone laten piepen.
Minpunten
Accu na een jaar leeg, abonnement vereist voor alle functies.

Adviesprijs: € 34,99

Voor meer informatie: https://www.thetileapp.com/en-us/products/pro

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000