© CIDimport

Review: Oral-B iO 9n

Software

Geplaatst: 16 oktober 2020 - 03:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:00

Redactie

Is een elektrische tandenborstel van 349 euro echt beter dan een model van een paar tientjes? Oral-B claimt van wel en stuurde ons de nieuwe iO 9n op, de duurste en meest uitgebreide tandenborstel in zijn iO-serie.

De 9n valt vooral op vanwege zijn magneetaandrijving en nieuwe opzetborstels, waardoor de borstelkop merkbaar zachter, vloeiender en stiller poetst dan onze eigen Oral-B-tandenborstel van vijftig euro. We vinden de iO 9n prettiger poetsen en hebben een schoner gevoel, met name achterin onze mond.

De magnetische oplader is gebruiksvriendelijk en de meegeleverde magnetische reisetui vinden we bijzonder handig. Het multifunctionele kleurenschermpje op de borstel is fraai en laat onder meer de zeven poetsstanden, accustatus en poetstimer zien.

App met poetsdetectie

Om alles uit de tandenborstel te halen, gebruikt u de Oral-B iO-app tijdens het poetsen. Via een bluetooth-verbinding ziet u in de app kort gezegd hoe goed (of slecht) u poetst. De app stimuleert met name om te poetsen tot het hele gebit wit is, wat zo’n drie tot vier minuten duurt. Dat is iets langer dan nodig, want de app herkent consequent minstens één keer per poetsbeurt niet goed hoe we poetsen. Irritant, zeker omdat Oral-B zo pronkt met deze functie en u er extra voor betaalt ten opzichte van andere iO-tandenborstelmodellen. Toch vinden we de functie waardevol.

Niet te delen

Een ander minpunt van de tandenborstel is dat hij niet ontworpen is om te delen met gezinsleden. De opzetborstel (11,50 euro per stuk) heeft geen fysiek kleuraccent om duidelijk te maken dat hij van u is, en de app ondersteunt maar één profiel. Oral-B wil duidelijk dat iedereen zijn eigen tandenborstel gebruikt. De speciale opzetborstels werken overigens niet met andere Oral-B-tandenborstels.

Conclusie

Prijzige tandenborstel is indrukwekkend maar niet vrij van schoonheidsfoutjes.

Pluspunten
Stil, handige app, poetskwaliteit, oplaadsysteem.

Minpunten
Nauwkeurigheid app, niet te delen.

Adviesprijs: € 349,-

Voor meer informatie: www.oralb.nl/nl-nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000