Probeer menu's met afgeronde hoeken in Chrome

© CIDimport

Probeer menu's met afgeronde hoeken in Chrome

Software

Geplaatst: 19 november 2021 - 08:03

Aangepast: 29 augustus 2022 - 14:51

Redactie

Windows 11 kenmerkt zich door menu's met ronde hoeken en die stijl is ook in de maak voor de Chrome-browser. Je kunt de vernieuwde interface nu alvast uitproberen en dat werkt ook op Windows 10. We leggen uit hoe.

Het betreft nu nog een experimentele functie die in te schakelen is vanaf Chrome-versie 96. Weet je niet zeker of je browser up-to-date is, ga dan naar chrome://settings/help om de meest recente versie automatisch te downloaden. Momenteel is dat versie 96.

Ga nu naar chrome://flags/#win11-style-menus om de optie Windows 11 Style Menus te zien. Kies hier voor Enabled als je al op Windows 11 zit, of Enabled - All Windows Versions als je nog Windors 10 draait. Klik op Relaunch om je keuze door te voeren.

© CIDimport

Verschillen

Op Windows 10 gelden de ronde hoeken alleen voor de menu's binnen de browser en dus niet voor de hoeken van het browservenster zelf. Dat blijft aan Windows 11 voorbehouden, waar het mooi aansluit op de nieuwe huisstijl van het besturingssysteem. Maar zo kun je er op Windows 10 toch ook een beetje van proeven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000