Piratenpartij kaapt wifi in de trein van NS

© CIDimport

Piratenpartij kaapt wifi in de trein van NS

Geplaatst: 19 maart 2018 - 14:47

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:05

Redactie

Treinreizigers door heel Nederland werden verrast bij het inloggen op het gratis wifi-netwerk van NS. Door een slimme omleiding van de Piratenpartij Amsterdam komt men niet op de startpagina van het NS maar op een site gemaakt door de partij die de onveiligheid van het netwerk aan de tand voelt. De Piratenpartij hoopt hiermee meer mensen te beïnvloeden om aanstaande woensdag tegen de sleepwet te stemmen.

Meerdere twitteraars tweeten over een rare melding die ze krijgen als ze verbinden, of denken te verbinden met het ‘wifi in de trein’-netwerk van de NS. Ze krijgen een popup-melding van de Piratenpartij waarin de onveiligheid van het netwerk wordt benadrukt en het belang van de kleine lettertjes die niemand leest.

De Piratenpartij wijst in de melding op de algemene voorwaarden die men ondertekent om gebruik te mogen maken van het wifi-netwerk. Deze voorwaarden houden in dat de NS precies weet waar je je bevindt, waar je naartoe reist, met wie je appt en waar je vandaan komt. Een principe wat erg veel lijkt op de sleepwet waar deze week een referendum voor gehouden zal worden.

De Piratenpartij bevestigt de campagnestunt op hun eigen twitteraccount. Ze hopen dat er woensdag meer tegen de sleepwet gestemd wordt.

 

Haha, lijkt erop dat de

-

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000