Overheden houden Twitter meer in de gaten

© CIDimport

Overheden houden Twitter meer in de gaten

Software

Geplaatst: 1 augustus 2014 - 07:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:01

Redactie

Overheden doen meer aanvragen bij Twitter om accountinformatie te overhandigen dan vorig jaar. Vooral de Verenigde Staten gebruiken die methode bij opsporingswerk, blijkt uit een rapport van het sociale netwerk zelf.

In totaal hebben overheden wereldwijd 2058 verzoeken gedaan tot het overdragen van accountinformatie in de eerste helft van 2014. Het betreft 3131 accounts, 46 procent meer dan vorig jaar. 

Aanvragen door de overheid van Amerika bedragen 61 procent van alle aanvragen en daarmee loop het land ver voor op andere landen. In 72 procent van die gevallen heeft Twitter gebruikersdata ook daadwerkelijk vrijgegeven. Daarover informeert het sociale netwerk de desbetreffende gebruikers ook, tenzij dat expliciet wordt verboden.

Nederland

Ook de Nederlandse overheid komt in het rapport voor. Deze heeft vijf aanvragen gedaan omtrent acht verschillende accounts, waarvan Twitter in 20 procent van de gevallen meewerkte.

Twitter zegt de data enkel te overhandigen wanneer er een vordering is. De stijging in het aantal aanvragen heeft volgens het bedrijf deels te maken met het feit dat Twitter in telkens meer landen beschikbaar is. Ook wordt gesproken over een trend: overheden hebben het telkens meer op social media gemunt.  

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000