Oudejaarsavond 2015 (bijna) uitgebroed door Google

© CIDimport

Oudejaarsavond 2015 (bijna) uitgebroed door Google

Software

Geplaatst: 30 december 2015 - 22:42

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:57

Redactie

Google heeft een alleraardigste doodle voor u klaarstaan, met uiteraard de viering van Oudejaarsavond 2015 als thema. Het trillende ei en een nerveus op een klok kijkend vogeltje is daarbij wel uitermate intrigerend: zou er na middernacht een 'uitgebroede' doodle verschijnen?

2015 was een jaar vol ups en downs, met als absolute dieptepunten de terroristische aanslagen in Parijs (waarvan eentje op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo), het neerstorten van een Duits passagiersvliegtuig na een krankzinnige zelfmoordactie van de copiloot en ook de crash van het Russische passagiersvliegtuig vol vakantiegangers boven Egypte - een aanslag - ligt nog vers in het geheugen. Gelukkig waren er eveneens leuke dingen te melden dit jaar. Denk aan de mooie maansverduistering, de tourstart in Utrecht en natuurlijk de introductie van de iPhone 6s en - eindelijk - de helaas wel heel dure iPad Pro. Daarmee zijn we beland op meer technisch vlak, waarbij gesteld kan worden dat 2015 het jaar was waarbij de privacyrechten van de gemiddelde burger op de helling werden gezet. Afluisteren, achterdeurtjes en meer allemaal vanuit het nobele oogpunt der staatsveiligheid. Ook was er een revolutie bij de veelal tamelijk conservatieve Belastingdienst: de blauwe enveloppe is niet meer. Vanaf nu loopt de communicatie van dit instituut via de cloud, net als de aangiften zelf. Voor u als digitaal doorgewinterde Computer Idee-lezer wellicht geen onlogische keuze, maar toch bleek het afschaffen van de gevreesde en soms ook geliefde blauwe enveloppe op bezwaren te stuiten. Een typische polderoplossing bracht uitkomst: hij wordt afgeschaft, maar in uitzonderingsgevallen blijft hij toch beschikbaar.

Ach, we kunnen natuurlijk nog lappen tekst typen met een terugblik, maar daarvoor kunt u net zo goed nog eens door uw stapel Computer Idee's bladeren. Koffiedik kijken houden we niet zo van. Al voorspellen we dat de gemiddelde internetverbinding wel weer een tikkie sneller zal worden, mobiel internetten goedkoper zal (moet) worden, een nieuwe iPad op stapel staat en Windows updates regelmatig zullen verschijnen. Rest ons niets anders dan u een gezond, voorspoedig, gelukkig en plezierig 2016 te wensen! En dat allemaal naar aanleiding van een Google doodle...

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000