Derde generatie Nest met OpenTherm aangekondigd

© PXimport

Derde generatie Nest met OpenTherm aangekondigd

Geplaatst: 17 november 2015 - 05:51

Aangepast: 14 december 2022 - 15:08

Jeroen Boer

Een veelgehoorde klacht over de Nest Learning Thermostat is dat de thermostaat het modulerende OpenTherm-protocol niet ondersteunt. Computer!Totaal had onlangs al achterhaald dat de derde generatie Nest wel OpenTherm ondersteunt, iets dat dinsdag door de fabrikant wordt bevestigd.

De tweede generatie Nest Learning Thermostat ondersteunt enkel een aan/uit-regeling terwijl in Nederland doorgaans de betere OpenTherm-modulatie gebruikt wordt. Met modulatie kan de branderintensiteit van de verwarmingsketel aangestuurd worden waardoor je gas bespaart. Het was dan ook altijd jammer dat de populaire Nest hier niet mee om kon gaan.

OpenTherm

Tot nu toe dan, want Nest kondigt dinsdag officieel de derde generatie van zijn slimme thermostaat aan. Computer!Totaal had eerder al via de introductiehandleiding van de derde generatie Nest-thermostaat achterhaald dat de nieuwe Nest wel modulatie ondersteunt. Zo staat in de handleiding: "De Nest Thermostat maakt optimaal gebruik van je hoogrendementsketel. Zo bespaar je nog meer energie."

Dat het om OpenTherm-ondersteuning gaat, wordt duidelijk uit een andere nieuwe mogelijkheid. Het is namelijk mogelijk om de tapwarmwatervoorziening van je verwarmingsketel aan te passen. Dit is een mogelijkheid van het OpenTherm-protocol. Nest krijgt hiervoor een nieuwe HeatLink, het kastje dat je aansluit op de verwarmingsketel. De vormgeving van de HeatLink in de introductiehandleiding lijkt af te wijken van de huidige variant.

© PXimport

Je kunt op de nieuwe Nest de aanmaak van warm water regelen, een mogelijkheid van het OpenTherm-protocol.

De derde generatie Nest Learning Thermostat is per direct te bestellen in Nederland, en wordt volgens de Nest-website binnen 20 dagen afgeleverd. De Nest thermostaat beschikt onder meer over een groter beeldscherm, en krijgt een prijskaartje van 249 euro mee.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000