Nieuwe Ecco the Dolphin-game lijkt in aantocht

© PXimport

Nieuwe Ecco the Dolphin-game lijkt in aantocht

Geplaatst: 24 september 2012 - 07:50

Aangepast: 16 november 2022 - 10:11

Elmar Rekers

Volgens game-designer Ed Annunziata is er een goede kans dat er een nieuwe Ecco the Dolphin-game ontwikkeld gaat worden. Annunziata is momenteel met SEGA in gesprek voor een vervolg op hit uit 1993.

Ed Annunziata was verantwoordelijk voor de eerste Ecco-game, welke verscheen op de SEGA Genesis. Via Twitter laat de game-designer weten dat ook componist Spencer Nilsen bij de onderhandelingen aanwezig is.

Het originele Ecco-team

Na enkele Ecco the Dolphin-games voor de Genesis, SEGA CD en de Game Gear, was het lang stil rond de serie rond dolfijn Ecco. Wel deed SEGA in 2000 nog een poging de franchise nieuw leven in te blazen op de Dreamcast. Echter was er niemand van het originele ontwikkelteam dat hieraan meewerkte.

Daar lijkt met het toekomstige project dus verandering in te komen. Waarschijnlijk zal de nieuwe Ecco-game, net als voorgaande delen, weer een adventure-game worden. Voor details over het spel zullen we echter geduld moeten hebben tot Annunziata van SEGA groen licht krijgt voor het project.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000