Als u meerdere computers hebt die zijn verbonden met internet, dan hebt u een thuisnetwerk. Alle netwerkapparatuur, dus ook een netwerkprinter, netwerkschijf en uw modem of router, heeft een uniek ip-adres. Network Scanner doet dienst als een soort telefoonboek voor deze ip-adressen.

Start het programma via de snelkoppeling op uw bureaublad en doorzoek uw netwerk via het menu Scan / Scan. Network Scanner zoekt naar apparaten in uw thuisnetwerk en toont de namen en de bijbehorende ip-adressen ervan. Zo'n adres kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een apparaat (router of printer) in te stellen. De meeste netwerkapparatuur heeft namelijk een webgestuurde beheermodule, die bereikbaar is via http://het-ip-adres-van-het-apparaat. Dankzij Network Scanner weet u welke ip-adressen er in gebruik zijn en of uw computer de andere apparatuur 'ziet'.

© PXimport

Network Scanner zoekt en vindt de ip-adressen van uw netwerkapparatuur.

© PXimport

Network Scanner 3.0

Freeware

Taal Engels

Download 2,0 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten