Netflix komt met 'universele app' voor Windows 10

© CIDimport

Netflix komt met 'universele app' voor Windows 10

Software

Geplaatst: 17 december 2015 - 07:54

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:02

Redactie

Netflix komt nog deze week met een universele app voor Windows 10. Dat betekent dat de applicatie geschikt is voor de desktop, maar later ook kan worden gemaakt op de mobiele variant van het OS. De app heeft onder andere ondersteuning voor Cortana.

De Netflix-app is één van de eerste grote apps die echt 'universeel' is, maar de mobiele app komt pas 'later'. Wanneer dat gebeurt is echter nog niet bekend.

Universeel besturingssysteem

Windows 10 is een 'universeel besturingssysteem'. Dat betekent dat apps moeten werken op zowel de desktop als op mobiele telefoons en tablets, en zelfs op de Xbox. Op die manier hoeven ontwikkelaars slechts één app te bouwen en te onderhouden, wat uiteindelijk moet zorgen voor meer apps voor met name de mobiele Windows 10.

'Later'

Er zijn op dit moment nog weinig van die 'universele apps', maar Netflix is er één van. Toch wordt de mobiele app pas later uitgebracht in de Store, al zegt Netflix niet waarom. Het bedrijf laat alleen weten dat dat 'in de nabije toekomst' gebeurt.

Cortana-integratie

De app lijkt op het eerste gezicht redelijk veel op de bestaande app die nu al in de Store te downloaden is, al blijft deze applicatie werken als je 'em even minimaliseert. Nieuw is vooral dat je Cortana kunt gebruiken om films en series te starten - mits je Cortana hebt geactiveerd. De slimme assistent is nog niet in het Nederlands te gebruiken, al kun je de spraakassistent wel activeren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000