Netflix-games spelen op smartphone en tablet

© CIDimport

Netflix-games spelen op smartphone en tablet

Geplaatst: 8 november 2021 - 09:27

Aangepast: 29 augustus 2022 - 14:54

Redactie ID.nl

De Netflix-app voor smartphones en tablets biedt sinds kort ook een collectie mobiele games, die voor abonnees gratis te spelen zijn. Het aanbod is nu nog klein, maar wordt in de toekomst uitgebreider. Hoe ga je ermee aan de slag?

Netflix is in de eerste plaats uiteraard een streamingdienst voor films en series. Maar inmiddels zijn er ook een vijftal games beschikbaar in de mobiele app, die alleen voor abonnees beschikbaar zijn.

Twee daarvan zijn gebaseerd op de populaire Netflix-serie Stranger Things. De andere drie staan op zichzelf. Zo is er een simpel basketbalspelletje in de vorm van Shooting Hoops en leg je in Card Blast kaartcombinaties onder tijdsdruk. 

Netflix-games spelen op smartphone en tablet-15040283

© CIDimport

Vaak gaan dit soort games gepaard met advertenties die het spel onderbreken en zitten ze vol met in-app aankopen, in de vorm van extraatjes die je voordelen geven. Bij de spellen van Netflix is hier geen sprake van. Immers betaal je al voor je abonnement.

Op het moment van schrijven zijn de Netflix-games enkel op Android beschikbaar. Spoedig komen ze ook naar iOS. 

Games vinden in de Netflix-app

Maar waar vind je ze? Open hiervoor de Netflix-app. Onderin naast Home zie je Games staan. Tik hierop en kies een game uit. Je wordt omgeleid naar de Play Store, van waaruit het spel te downloaden is. De game is daarna te starten zoals iedere andere app. Log tenslotte in met je Netflix-account zodra daarom gevraagd wordt. 

Spelen vanuit de Netflix-app kan ook. Tik opnieuw op de game en kies Game spelen. Veel plezier!

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten