Netflix beëindigt binnenkort inactieve abonnementen

© PXimport

Netflix beëindigt binnenkort inactieve abonnementen

Software

Geplaatst: 8 juni 2020 - 05:44

Aangepast: 25 november 2022 - 10:25

Justin Doornekamp

Netflix is van plan automatisch inactieve abonnementen te beëindigen. Schrik niet: dat gebeurt niet zomaar. Dit moet je weten.

Netflix heeft aangekondigd abonnementen automatisch te beëindigen, als je al een tijdje geen gebruik hebt gemaakt van de dienst. Je abonnement wordt opgeheven als je een jaar lang niet hebt gekeken naar films, series of documentaires op Netflix. Dit treft vooral gebruikers die een betaald abonnement hebben. Eigenlijk is het een coulance van de streamingdienst, omdat op deze manier wordt voorkomen dat je betaalt voor een abonnement, terwijl je er eigenlijk nooit meer gebruik van maakt. Dit kan je al snel tot zestien euro per maand besparen.

Notificatie

Volgens Netflix voldoen enkele honderdduizenden gebruikers aan de criteria, hetgeen overigens nog geen half procent is van het totale aantal abonnees. Als zij een jaar geen Netflix hebben gebruikt, krijgen zij e-mails of notificaties in de app met de vraag of zij hun abonnement nog willen aanhouden.

Als gebruikers hier niet op reageren, dan trekt Netflix de stekker uit het abonnement. Eddy Wu, directeur van het innovatieteam binnen Netflix, stelt in een blogpost overigens gebruikers wat gerust dat zij hun abonnement niet definitief kwijt zijn. Binnen tien maanden nadat het abonnement werd beëindigd, kun je nog aan de bel trekken en het opnieuw activeren. Al je gegevens zijn dan nog niet verwijderd en je hebt nog steeds toegang tot al je gebruikersprofielen, favorieten, weergavevoorkeuren en je accountgegevens.

Even inloggen

Er is een grote kans dat jij het niet zover laat komen. Toch is het goed om te realiseren dat je je abonnement kunt kwijtraken, zeker als je je televisie al een tijdje niet hebt aangehad omdat je bijvoorbeeld een oude hobby weer hebt oppakt. Ben je bang dat je je abonnement binnenkort verliest en wil je deze toch graag behouden, dan hoef je eigenlijk niets anders te doen dan inloggen op je account.

Netflix is de eerste streamingdienst die er op deze manier voor kiest om accounts van inactieve gebruikers te verwijderen, maar het bedrijf kan het zich permitteren om inactieve gebruikers te helpen bij het besparen van geld. Tijdens de coronacrisis is de streamingdienst namelijk enorm populair gebleken en kwamen er beduidend meer leden bij dan dat er weggingen. Het bedrijf voegde 16 miljoen abonnees toe in het eerste kwartaal van 2020, wat voorbij zijn eigen prognoses ging. Het streamingbedrijf heeft wereldwijd 183 miljoen abonnees en is daarmee één van de grootste diensten ter wereld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000