Microsoft trekt grote Windows 10-update terug

© PXimport

Microsoft trekt grote Windows 10-update terug

Geplaatst: 6 oktober 2018 - 07:52

Aangepast: 24 november 2022 - 13:17

Mark Gamble

Microsoft trekt de Windows 10 Oktober 2018-update terug en raadt gebruikers aan de nieuwste versie van het besturingssysteem voorlopig niet te installeren. Een bug in de installatieprocedure kan ervoor zorgen dat sommige gebruikersbestanden verdwijnen.

De Oktober 2018-update met versie 1809 verscheen op 2 oktober, maar na verschillende klachten van gebruikers die meldden dat Windows 10 bepaalde gebruikersbestanden verwijdert, heeft Microsoft besloten de update na een paar dagen al weer uit Windows Update en van de site te verwijderen.

Verwijderde bestanden

In de updateprocedure is een fout ontstaan, waarbij bepaalde bestanden abusievelijk worden verwijderd van de harde schijf. Het gaat onder meer om de documenten-map en de map met afbeeldingen. De bestanden worden compleet gewist en zijn niet meer terug te vinden.

Alle updateversies

De problemen van het verdwijnen van persoonlijke bestanden komt voor bij zowel een update vanuit Windows Update zelf, alsmede de handmatige update die kan worden uitgevoerd op de Windows 10-site van Microsoft. Op die laatstgenoemde pagina is de laatste update weer teruggezet naar April 2018, toen de vorige update verscheen. Ook die update was overigens niet helemaal probleemloos te installeren.

Wachten op oplossing

Microsoft gaat eerst uitzoeken wat er misgaat met de huidige Oktober 2018-update en zal waarschijnlijk binnen enkele dagen met een nieuwe build komen, waarin de bug is opgelost. Tot die tijd raadt het bedrijf consumenten en bedrijven aan om de update niet te installeren, ook als deze in Windows Update beschikbaar is. Tot die tijd moet je dus even wachten met het uitproberen van de nieuwe functies die de Windows 10-update je te bieden heeft.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000