Microsoft Kinect straks ook voor Windows

Microsoft Kinect straks ook voor Windows

Geplaatst: 23 februari 2011 - 05:13

Aangepast: 23 april 2024 - 06:26

Ger Elskamp

Microsoft zal een software development kit beschikbaar stellen voor het ontwikkelen van toepassingen voor niet commercieel gebruik van de Kinect met de pc.

Op dit moment zijn er al allerlei slimmeriken bezig met het maken van toepassingen voor de Kinect die niets met gamen op de Xbox 360 te maken hebben. Microsoft zal de SDK gratis beschikbaar stellen voor academische onderzoekers en andere enthousiastelingen. Die kunnen hiermee pc-onder Windows toepassingen maken voor gebruik van de Kinect bewegingdetectoren.

Later zal er ook een commerciële versie van de SDK uitkomen waarmee bedrijven Kinect-games voor de pc kunnen maken.

Sinds het uitkomen van de Kinect zijn er al heel wat enthousiastelingen aan de gang gegaan met de baanbrekende technologie van de Kinect, die een natuurlijke interactieve bediening van programma’s mogelijk maakt. Het is nogal verrassend dat Microsoft besluit de SDK voor de PC beschikbaar te stellen. Aangenomen werd dat pc-gebruik van de Kinect  zou concurreren met de Xbox360. Microsoft schijnt de Kinect nu te willen gebruiken om te laten zien dat een op Windows gabaseerde PC ook innovatief kan zijn.

Via: Xbitlabs

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten