Microsoft Edge krijgt eigen vpn-tool

© CIDimport

Microsoft Edge krijgt eigen vpn-tool

Software

Geplaatst: 2 mei 2022 - 05:10

Aangepast: 20 september 2022 - 07:44

Wesley Akkerman

Microsoft voegt een vpn-tool toe aan de Microsoft Edge-browser. Vpn staat voor virtual private network en laat gebruikers op een veilige manier internetten.

Microsoft Edge krijgt eigen vpn-tool

Een vpn vergroot de online beveiliging en is goed voor de privacy van gebruikers, aangezien het internet verkeer omgeleid wordt. Microsoft test de nieuwe functie, genaamd Edge Secure Network, nu achter de schermen. Binnenkort moet die voor iedereen beschikbaar zijn.

Wanneer je de optie activeert, dan versleutelt de Microsoft Edge-browser het internetverkeer automatisch. Daardoor kunnen internetserviceproviders je internetverkeer niet monitoren.

Microsoft Edge met vpn-dienst

Gebruikers kunnen tevens hun locatie verhullen en gebruikmaken van een virtueel ip-adres. Daar kun je bijvoorbeeld ook toegang krijgen tot het buitenlandse aanbod van videostreamingdiensten, zoals Netflix. Bepaalde diensten bieden andere content aan in andere landen. Dit heeft veelal te maken met rechten; maar met een vpn kun je dus alsnog die content bekijken.

Edge Secure Network klinkt dus als een mooie functie, maar er staat wel duidelijke kanttekeningen bij. De gratis dienst beperkt gebruikers tot 1 GB aan data per maand. En wanneer iemand met zijn of haar Microsoft-account ingelogd is bij de browser, dan kan Microsoft wel hun internetverkeer zien.

Daarnaast is het zo dat Cloudfare, waar de vpn-dienst mee werkt, eveneens data verzamelt. Maar die data verwijdert het bedrijf na 25 uur.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000