Lifehack van de week: 19 WhatsApp-trucs

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week een aantal handige trucs en enigszins onbekende functies voor WhatsApp.

WhatsApp is niet weg te denken van je smartphone: iedereen maakt er wel gebruik van. Gedurende de jaren dat het bestaat, zijn er echter wel een en ander functies aan de chat-app toegevoegd. Het is dus niet heel vreemd als je niet alle functies van de app zo uit je hoofd kent, terwijl veel van die functies die niet zo duidelijk zijn, wel erg van pas kunnen komen.

Weg met leesbewijzen

Wil je bijvoorbeeld de blauwe vinkjes uitschakelen, die aangeven of je een bericht hebt gelezen, dan kun je gewoon naar Privacy gaan bij de WhatsApp-instellingen om de leesbewijzen uit te schakelen. 

Snelkoppelingen naar contactpersonen

Een andere handigheid is om een snelkoppeling naar een gesprek te maken. Dat is erg handig als je veel chat met bepaalde personen, zodat je er eenvoudig vanaf je thuisscherm bij kunt. Hiervoor houd je de chatnaam ingedrukt en kies je voor de optie Add Conversation Shortcut waarna die op het hoofdscherm verschijnt.

BCC’s

Een andere: stel je wilt een feest organiseren, dan kun je een voor een de mensen afgaan die je wilt uitnodigen of je maakt een Facebook-event om iedereen in een keer toe te voegen. Echter, je kan met WhatsApp ook naar heel veel mensen tegelijk hetzelfde bericht sturen, als het ware een BCC zoals bij e-mail maar dan voor WhatsApp. 

Hoe je dat precies doet, en nog veel andere handige tips en trucs voor WhatsApp, lees je in het volledige artikel op Lifehacking.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten